Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Eksperts par Poliju: Kaut kas tāds nav noticis pat kara laikā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TanteSidra
T
jau lidojums 2008.augusta uz Tbilisi ar visiem prezidentiem "all eggs in one basket" gar kara darbibas zonu bija avantura kas skaisti izskatijas un toreiz izdevas bet vareja ari neizdoties.
TanteSidra
T
sagaidit ka ienaidnieka vai nelabvelju zeme vinjus uznjems cilveki bija iluzija un braukt uz turieni visai elitei viena lidmashina pat miera laika bija liela kljuda (don't put all your eggs in one basket) un vesture ar Katinju 2 pienes vel vienu drausmigu macibu . interesanti kadas tagad izvertisies 9. maija svinibas Maskava ar arzemju viesu lidzdalibu, kadas konsekvences tur tiks iznestas, kad un kuram vajag un kuram nevajag vesturi pieminet un savus upurus atcereties.
Pilsone
P
Sprūdam ir ļoti ļoti smukas acis.
hellou
h
Lūk, citāts no CNN interneta lapas, tas šovakar ir galvenajā rakstā: "This is a political earthquake, a lot of leaders have perished, and first we have to let this moment of shock pass. But the reality is that the Kaczynskis [President Lech Kaczynski has an identical twin brother Jaroslaw] are not very popular in Poland," said Piotr Kaczynski, an analyst at the Center for European Policy Studies. An election must be held within 60 days. Piotr Kaczynski -- who is not related to the president -- said the speaker Bronislaw Komorowski, who is now the acting president, will almost certainly be elected leader. Prime Minister Donald Tusk, who is popular in Poland, withdrew from the presidential elections three weeks ago. Another important side-effect of the plane crash could be Polish-Russian relations. Jau vakar iespējamās politiskās izmaiņas analizēja arī Reuters: Piemēram, citāts - "The political consequences will be long term and possibly will change the entire future landscape of Polish politics. This will have a huge impact on the elections and its hard now to say much more but their outcome could be a surprise," said Jacek Wasilewski of the Warsaw's Higher School of Social Psychology. Gribētos tomēr domāt, ka šajos ietekmīgajos medijos (un tie nav vienīgie) strādā normāli cilvēki ar daudz maz veselu psihi (cik nu tā mūsdienu cilvēkam var būt vesela), un viņiem rodas visai loģiski jautājumi. Protams, par to šobrīd ir grūti domāt, bet tā arī ir realitāte, kuru noliegt ir aplami.
polis
p
Ja nemaldos, politologam Sprūdam ir ļoti cieša personīga saikne ar Poliju un līdz ar to arī zināšanas, kuru dēļ viņš var atļauties par šo valsti runāt. Un netikt nolikts līdz ar zemi no visādu gudrinieku puses.
A
A
Nevajag pārspīlēt latviešu reliģiskumu!
P
Tev jau te neviens netur,it īpaši tādus ka tu ,bet uz savu muļķa zemi tā pat nebrauksi -------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------- Ja runā par tēmu, tad raksta sākotnējais virsraksts bija kaut kā tā : "Bojāeja neietkmēs Polijas stabilitāti". Tā teikt, laikā , kad visi normāli cilvēki piemin bojāgājušos un nevienam cilvēkam ar veselu psihi nevarētu rasties aizdomas par ekonomiski un politiski varenās valsts stabilitāti, autoram nez kādēļ vajadzēja "pasvītrot" šo faktu un bāzties ar savu nepiedienīgo un sīko kalkulāciju. Apmēram par tēmu, kā bagātā aizgājēja nāve ietekmēs pārējos ģimenes locekļus. Vienkārši stulbi !
galvas dakteris
g
Sāksim ar to, ka poļu kavalērija maršā pārvietojās uz zirgiem, bet cīnījās kā parastie kājnieki. Poļu kavalērijas pulka komandieris pieņēma lēmumu uzbrukt vācu kājniekiem, tas bija uz vietas pieņemts lēmums, jo uzbrukums ar zobeniem nemaz nebija reglamentā paredzēts. Uzbrukums bija veiksmīgs, bet kaujas laukā ieradās vācu tanki un bruņu mašīnas. Uz 1939. gada septembri vācu tanki pamatā bija vieglie, Pz.Kpfw I ar 2 ložmetējiem un Pz.Kpfw II ar ložmetēju un 20 mm lielgabalu, retāk gadījās Pz.Kpfw III ar 37 mm lielgabalu un Pz. IV ar īsstobraino 75 mm. Bruņu mašīnām arī vai nu 20 mm lielgabals + ložmetējs vai ložmetējs viens pats. Poļu kavalēristi atkāpās, zaudējot 20 kritušos no pulka. Nākamajā dienā kaujas vietā ieradās preses pārstāvji un dzirdēja zilus brīnumus par poļu kavalēristiem, kas uzbrukuši tankiem un visi iznīcināti. Tā radās šī pīle, kas klejo no viena izdevuma uz otru. Nez vai pilotu pat vietas zaudēšana varētu piespiest nolaisties, jo jaunu darbu var dabūt, bet otru dzīvību nē.
Bo
B
Nevajag pārspīlēt poļu relīģiskumu. Viņiem ticīgo 50 ar kaut ko procentu. Apmēram tikpat cik latviešiem.
Andris
A
Tev jau te neviens netur,it īpaši tādus ka tu ,bet uz savu muļķa zemi tā pat nebrauksi.
YL
Y
N. B. Rīgā bija maršala Birjuzova karaskola. Pats Birjuzovs gāja bojā aviācijas katastrofā Belgradas tuvumā. Tuvojoties pilsētai , pilots ziņokja, ka skaidri redz lidalauka ugunis un nosēdīsies ar vizuālu kontroli. Bet viņš tumsā nepamanīja neapgaismoto Avala kalnu, kas bija lidmašinas ceļā. Tur tagad stāv piemiņas plāksne. Civilie piloti nekad neatkāptos no aviodispečeru norādijumiem, neatļaujoties šādu pašdarbību.
vecis
v
Ir gan noticis kara laikā!! "Eksperts par Poliju" tiražē krievu melus bet noklusē, ka līdzīgi kā tagad, WW2 laikā NKVD inscinātā aviokatastrofā gāja bojā poļu trimdas valdības vadītājs, Staļina ienaidnieks Vladislavs Sikorskis.
YL
Y
Pērn, atgriežotie no mācībām kādi 20 Polijas augstākie aviācijas virsnieki, ieskaitot ģenerāļus, līdzīgos apstākļos gaja bojā, nosēžoties militārā lidlaukā. Tad bija skandāls - kapēc tik daud augstu prikšnieki lidoja vienkopus. Patiesībā lidmašinas kapteinis, tāpat kā kuģa, ir vienīgais, kam ir tiesības pieņemt lēmumu par kāda manevra veikšanu. Šis ir viens no aviācijas un kuģniecības likumiem, kura neievērošana allaž maksājusi dārgi. Taču no kļūdām parasti nemācās.
archivārs
a
Gluži tā nu nav,ka "kaut kas tāds nav noticis pat kara laikā". Kara laikā,1943.gadā pēc pacelšanās no Gibraltāra lidlauka lidmašīnas katastrofā mīklainos apstākļos bojā gāja Staļinam netīkamais Polijas premjerministrs trimdā Sikorskis.
E
E
Šajā gadījumā jālieto ombuds, nevis ombudsmens. Padomājiet pati, kāpēc.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas