Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Elektrības maksājumi visvienkāršāk būs aprēķināmi e-latvenergo.lv

Maksājumi pēc jaunās elektroenerģijas norēķinu kārtības, kas stāsies spēkā šā gada 1.aprīlī, visvienkāršāk būs aprēķināmi klientiem, kas norēķinās pašapkalpošanās portālā e-latvenergo.lv, informēja AS Latvenergo Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Tajā sistēma pati aprēķinās, cik daudz klients ir patērējis tā saucamā Starta tarifa ietvaros jeb par līdzšinējo tarifu, bet pēc 1200 kilovatstundu (kWh) patēriņa tiks uzsākta Pamata tarifa uzskaite. Tajā mēnesī, kad klients būs pārsniedzis 1200 kWh robežu, par ko piemēros jauno tarifu, sistēmā pēc klienta uzrādītā skaitītāja rādījuma viss tiks aprēķināts automātiski, līdz ar to arī attiecīgi maksājamā summa tiks aprēķināta atbilstoši aktuālajam tarifam.

Latvenergo piedāvās iespēju klientam reģistrēt savu tālruņa numuru sistēmā un saņemt informatīvu īsziņu, kad tuvosies 1200 kWh robeža.

Cilvēkiem, kuri patēriņu reģistrē paši un norēķinās Latvijas Pastā vai citur, kur iespējams apmaksāt paša uzrādīto patēriņu, būs pašiem jārēķina līdzi un jāseko brīdim, kad tiks sasniegta 1200 kWh robeža.

Līdz 1200 kWh patēriņam maksājuma summa jāaprēķina, reizinot patērētās kWh ar Starta tarifu 0,0825 lati, bet mēnesī, kad kopējais patēriņš no 1.aprīļa pārsniedz Starta patēriņa limitu, no 1201. kilovatstundas maksājuma summa jāaprēķina, reizinot patērētās kWh ar 0,1074 latiem.

Jau ziņots, no 1.aprīļa stāsies spēkā jauna elektroenerģijas tarifu aprēķināšanas kārtība, saskaņā ar kuru par pirmajām kopš 1.aprīļa patērētajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais tarifs 8,25 santīmi par kilovatstundu, bet par turpmākajām 1200 kWh līdz nākamā gada 1.aprīlim būs jāmaksā 10,74 santīmi par kWh. 2012.gada 1.aprīlī uzskaite sāksies no sākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas