Laika ziņas
Šodien
Migla

Ēlerte: finansējuma samazinājums augstākajā izglītībā nedrīkst būt mehānisks

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
RE
R
Lūk, kā Gruzija māk risināt izglītošanas problēmas. Viņu bērni mācēs angļu valodu. "The main goal of the project “Teach and Learn with Georgia” is to recruit 1,000 native English speakers who will be willing to help Georgian schoolchildren learn the English language for the years of 2010-2011. As we strive towards globalization and acknowledge the advantages of new technology, we still consider that human interaction and people-to-people communication are irreplaceable and have far more tangible or intangible benefits than any other means of communication. This is why “Teach and Learn with Georgia” is so important for a small country like Georgia that has exceptional customs and traditions and is willing to share them with the rest of the world."
jg
j
tava problēma ir ka tu kultūru saproti tikai kā izklaidi (luksusu) vai propagandu. kultūra kalpo pasaules, realitātes ikdienas izskaidrošanai, dogmu, pārpratumu noskaidrošanai, izdomas bagātināšanai, arī kopības , emocionālās līdzjūtības, cilvēka saprašanai, izdomas attīstišanai - (vajadzīgs arī matemātiķim vai uzņēmumu attistošam uzņēmējam). kultūra gan pasargāja no Latvijas iznīcibas vācu, padomju laikos, un jākalpo par valsts pamatu šajos laikos, kad ir tik viegli aizbraukt prom. vēlreiz - ne jau kultūras darbinieki dzīvoja trekni, sagādājā milzu aizņēmumus valstij. tieši tāpēc, ka kultūra izglītība zinātne Latvijā bija Baltijā vissliktāk finansēta lielā mērā izreisījusi morālu, intelektuālu un ekonomisku krīzi. ārzemju (sorosa uc) organizāciju iespads ir tik lils, ka vals pati savu intelektu nav finansējusi.
hmm
h
kultūras darbinieki nodokļu ir maksājuši, arī kultūras nozares augstskolās - IIN, Soc, apdr, PVN - bet baņķieri, daudzi uzņēmēji 1995-2009 nodokļu maksāja gandrīz neko - dividendēm nodokļu nebija, kapitāla pieagumam, nebija - tagad ir tikai 10-15%. tā ka jautājums kurš te maksājis nodokļus ir diskutējams iesp savādāk, nekā sagaidi. Latvijas pastāvēšanas jēga slēpjāš tās kultūrā, bet kultūras nozare patērē ļoti, ļoti maz no kopēja IKP....
Vic
V
Piekrītu par ideoloģisko ieroci. ----------------------------- Tur jāpiekrīt nevis man, bet biedram Staļinam. Valstij plika kultūra nav vajadzīga. Kultūra ir vajadzīga cilvēkam. Un par to viņš stāv rindā un pērk biļetes Versaļas pilī. Valstij ir vajadzīga ideoloģija. Un no laika gala visās valstīs kultūru izmantoja kā ideoloģijas priekameitu. Vienīgi, ka marksisti-ļeņinieši to noveda līdz pilnībai. Un baroja ar desmaizēm kultūras darbiniekus arī tad, kad veikalos desu nebija, bet bija tikai specveikalos. Par to kultūras darbinieki vareni slavēja partiju un valdību, un personīgi biedrus Staļinu, Hruščovu un Brežņevu. Un godīgi tad apēda savu desmaizi.
vells
v
Piekrītu par ideoloģisko ieroci. Ja kas, ēlerte, tiekot silē, nekavējoties sāka risināt... nē, ne jau kultūras problēmas, viņa pieķērās masu medijiem. Tieši kontrolei pār masu medijiem. Kāpēc tā? Ja ņemam vērā kādu lomu ēlerte ir spēlējusi kā Latvijas prihvatizācijas ideologs, viņa labi zin, kāda nozīme ir kontrolei pār masu medijiem, lai manipulētu ar sabiedrības viedokli
Vic
V
attīsta smadzenes, gan bērniem, gan pieaugušajiem - noder arī citās jomās... ----------------------- Nu un kur te ir pretruna? Nopelni citās jomās, nomaksā nodokļos 2/3 ienākumu (lai būtu kā visiem citiem) un atlikumu noplītē kultpasākumos. Bet humors jau iekš to, ka pelnīt negribas, bet gribas tikai plītēt. kultūras nozare arī dod darbu --------------------- Tad jau jāuzliek plāns, lai varētu atpelnīt visas subsīdijas kultūrai 20 gadu laikā. Bet vēl kultūra ir spēcīgs ideoloģiskais ierocis. Kā mācīja biedrs Staļins? "Kultūras darbinieki ir dvēseļu inženieri. Un šīs dvēseles ir vajadzīgas vairāk nekā lielgabali." Kā zinām, tad biedram Staļinam bija pilnīga taisnība. Un vēsture to pierādīja.
vells
v
Kultūra šamā zemīte ir trekna vieta pie siles. Turklāt neprasa nekādu reālu darbu un reālu atbildību. Tāpēc jau ēlertene aizmauca uz šo jomu, prihvatizācijas māmuļai deguns ātri saož taukus. Ņemsim par piemēru latviešu modernās verdzības un valsts sabrukuma simbolu - "gaismas" pili. ēlertes biedrene iekš sorosa fonda demakova izkruķīja šo no visām pusēm, atskaitot vienu, absurdo projektu, ēlertiene mīļi un gādīgi turpina. Kāpēc? tāpēc, ka ir viena, neabsurdā puse, ŠEIT VAR ZAGT! Protams, ka tāda iestāde, kā kultūras ministrija ir jāizdzenā nekavējoties. Labākā gadījumā pie Izglītības un Zinātnes ministrijas var atstāt nelielu nodaļu, kas atbild par kultūru. jenoti to nedarīs, jo kultūras ministrija tā ir TREKNA VIETA PIE SILES, bet sile tas ir jenotu Molohs un Bāls, Jahve un Allāhs
liii
l
Diemžēl Tu paliki aiz svītras... Tāpat, kā visa latviešu tauta.
kkk
k
Neraudi skolniek! Es Tev parādīšu durvis uz bezmaksas izglītību Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Vācijā un vēl 20 EU valstīs.
kkk
k
Aicinām ministri ieskatīties sejā 150 mākslas skolu audzēkņiem, kuri vairs nevarēs mācīties Latvijā
hmm
h
dažas pamazināšanas gan tev jāapgūst! 1) iesp būsi parsteigts bet mākslas, mūzikas nodarbības (gan pašam darot, gan patērējot) attīsta smadzenes, gan bērniem, gan pieaugušajiem - noder arī citās jomās... 2) kultūras nozare arī dod darbu, gan valūtas ienākumus (koncerti ārzemēs, tūristu atstātā nauda šeit). 3) pāsvinansēšanāš nekur nedarbojas, jo piem tūristu atstātā nauda, kas kultūras pasākumu vai objektu dēļ paliek latvijā pa tiešo nenonāk kultūras darbinieku kontos, bet valstij netieši caur lv uzņēmumu ienākumiem un nodokļiem.
Vic
V
Nu un kādu tad nacionālā kopprodukta pieaugumu dod kultūras augstskolas? Nēkādu! Tad par kādu budžeta finansējumu var runāt? Tikai budžeta izlaupītāji un kultūrafēristi var par to runāt. Kultūru sen jau bija jāpārceļ uz pašfinansēšanos!
Jenoti jāpadzen!
J
Lelle 08:36 Sarmīte Ēlerte ir absoluti superīga ministre. Skaista & gudra. Varbut nākotnē PM? _________________ Pareizi, pareizi! Visi jenotu fendermaņi jāceļ amatos. Bet kad tavs jenotu sarmucis atgriezīs tautai nofenderēto Dunu un to centra voni ? Atbildi , jenotu Lelļuk, jo tu esi īstās Lelles klons! Jenoti ir jāpadzen! Kā traki suņi!
zvirbulēns
z
Nelaimīga sieviete nekad nav superīga, arī to nevajadzētu aizmirst! :) Kultūras ministriju jālikvidē, ja agrāk tā kā piektais ritenis tomēr strādāja uz latviešiem, tad tagad jau uz latslāviem, un tas nu neiet nekādos rāmjos!
Lelle
L
Sarmīte Ēlerte ir absoluti superīga ministre. Skaista & gudra. Varbut nākotnē PM?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas