Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ēlerte: TV5 raidījuma vadītāja jautājums bija amorāls

Bijusī laikraksta _Diena _galvenā redaktora Sarmīte Ēlerte uzskata, ka TV5 raidījuma _Bez cenzūras _skatītājiem piedāvātais jautājums par valsts neatkarības atgūšanas vērtējumu no sabiedrības interešu viedokļa bijis "neadekvāts un amorāls". Vērtējot Andreja Mamikina raidījumu avīzē Telegraf,_ _S. Ēlerte norāda, ka būtu interesanti vērot, kā spriestu tiesa šajā gadījumā - vai ir pārkāpts likums, vai tomēr nē.

Viņa pati atturas vērtēt juridisko aspektu šajā lietā, sakot, ka tas ir tiesas kompetencē. Tomēr viņa uzskata, ka TV5 žurnālista rīcība neveicina draudzīgu līdzāspastāvēšanu. "Domāju, ka no žurnālista puses šāda rīcība ir vienkārši neētiska," uzskata S. Ēlerte.

Savukārt portāla politika.lv galvenais redaktors Dmitrijs Petrenko viņai nepiekrīt un uzskata, ka raidījumā runāts par vēsturisku faktu, kuru iespējams dažādi interpretēt. "Neko nelikumīgu es šajā gadījumā nesaskatu. Ja Mamikins sāktu apspriest par risku Latvijai no kādas etniskas grupas, tad mēs varētu aicināt valsts iestādes iejaukties," min D.Petrenko. Taču šajā gadījumā viņu pārsteidz Nacionālās radio un televīzijas padomes rīcība, "kura uzskata, ka jābūt vai nu pareizajam viedoklim, vai arī nav jābūt nekādam".

Jau vēstījām, ka plašu rezonansi guvis žurnālista A.Mamikina raidījums, kurā tika runāts par vēsturi. Studijā bija vēsturnieks Igors Gusevs, bet skatītājiem tika uzdots jautājums ar trim atbilžu variantiem. Tika jautāts, kas bija Latvijas neatkarības iegūšana - varonīgu cīņu rezultāts, vēsturiska nejaušība vai liktenīga kļūda. Raidījumā formāts ir tiešraide, uz kuru tiek aicināts viens viesis un viņam jautājumus uzdod gan raidījuma vadītājs, gan televīzijas skatītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas