Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Elksniņš atsauc priekšlikumus Operatīvās darbības likuma izmaiņām

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē trešdien nolēma veidot darba grupu, kas strādās pie izmaiņām Operatīvās darbības likumā.

Līdz ar to savus iesniegtos 55 priekšlikumus izmaiņām likumā atsaucis Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (Saskaņas centrs), savukārt vienu deputātes Ineses Lībiņas-Egneres (Zatlera Reformu partija) priekšlikumu komisijas deputāti noraidīja.

Jaunizveidoto darba grupu vadīs Jānis Ādamsons (Saskaņas centrs), tajā varēs darboties ikviens Saeimas deputāts, tāpat tiks pieaicināti eksperti no Iekšlietu un Tieslietu ministrijas, kā arī operatīvās darbības iestādēm, Tiesībsarga biroja un citām institūcijām. Darba grupa tiksies otrdienās plkst.14.30 un uz pirmo sēdi sanāks jau nākamnedēļ.

Komisijas deputāti otrajā lasījumā atbalstīja iepriekš iesniegtos grozījumus Operatīvās darbības likumā. Tāpat deputāti balsojot noraidīja priekšlikumu veidot atsevišķu apakškomisiju jauna Operatīvās darbības likuma izveidei, kā arī nolēma, ka komisija atsevišķi nevērtēs katru no Elksniņa 55 priekšlikumiem.

Elksiņš komisijas sēdē izklāstīja, ka savus iesniegtos grozījumus piedāvājis, domājot par sabiedrību kopumā, lai drošības iestādēm nebūtu tik liela patvaļa un lai tiktu ievērotas cilvēktiesības. Deputāts nācis klajā ar ierosinājumiem, jo, viņaprāt, likums ir novecojis. Viņš arī daudzkārt norādīja uz to, ka Operatīvās darbības likums ir novecojis un to jau pirms vairāk nekā desmit gadiem vajadzējis mainīt. Tam piekrita arī daudzi klātesošo operatīvo iestāžu, kā arī Augstākās tiesas pārstāvji.

Latvijas Televīzijas raidījums De facto iepriekš vēstīja, ka Elksniņa iesniegto priekšlikumu vidū arī paredzēts, ka turpmāk drošības iestādes nevarētu veikt operatīvās darbības pret personām, kuras plāno noziegumus pret valsti, izslēdz iespēju nodrošināt tādu noziedzīgu nodarījumu novēršanu un atklāšanu kā aicinājumi vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un iekārtu, likvidēt valsts neatkarību, graut teritoriālo vienotību.

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis (Vienotība) iesniegtos ierosinājumus iepriekš nosaucis par graujošiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas