Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

EP vēlēšanās varētu kandidēt arī Dombrovskis, Melbārde un žurnālists Pūpols

Kandidātu sarakstu oficiāla apstiprināšana un iesniegšana uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām sāksies pēc valdības apstiprināšanas, taču neoficiāli kā iespējamie kandidāti minēti ekspremjers Valdis Dombrovskis, esošās un arī potenciālās valdības kultūras ministre Dace Melbārde (NA) un arī žurnālists Ansis Pūpols, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums Panorāma.

Kā zināms, apvienības Attīstībai/Par! viens no saraksta līderiem būs politologs Ivars Ijabs, kurš iepriekš ar partijām nav bijis saistīts, taču arī pašlaik neplānojot stāties nevienā no apvienību veidojošajām partijām, lai arī jau gadu domājis par vēlmi kandidēt EP vēlēšanās.

Arī pārējās partijas jau sākušas izraudzīties savus sarakstu līderus, bet oficiāli par to vēl nerunā un oficiālu viedokli sola tikai pēc nākamās valdības apstiprināšanas.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošo informāciju, partijas Jaunā Vienotība lokomotīve EP vēlēšanās būs pašreizējais eirokomisārs Valdis Dombrovskis, kandidātu vidū būs arī līdzšinējā eiroparlamentāriete Inese Vaidere, Ventspils domes deputāts Ģirts Valdis Kristovskis. Vēlmi kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās no Jaunās Vienotības esot pieteicis rekordliels cilvēku skaits.

Nacionālās apvienības saraksta līderis jau vairākus gadus nemainīgi būs līdzšinējais deputāts Roberts Zīle, bet otrā sarakstā varētu būt kultūras ministre Dace Melbārde. Kandidātu vidū, kā liecina neoficiāla informācija, varētu būt arī kāds jaunpienācējs - žurnālists Ansis Pūpols.

No partijas Saskaņa ar pirmo numuru varētu kandidēt ilggadējais Rīgas domnieks Mihails Kameņeckis, bet nākamais sarakstā plānots Saeimas deputāts Boriss Cilēvičs.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderis varētu būt šā brīža aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, bet kandidātu vidū būšot arī divas līdzšinējās valdības ministres Dana Reizniece-Ozola un Anda Čakša.

Jaunās konservatīvās partijas pirmais numurs Eiroparlamenta vēlēšanām varētu būt Saeimas deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla, bet par KPV LV iespējamiem kandidātiem nekādas informācijas neesot.

Kandidātu sarakstu iesniegšana Eiroparlamenta vēlēšanām notiks no 6. līdz 21. martam.

EP no Latvijas tiek ievēlēti astoņi deputāti.

Top komentāri

murgs...
m
Pūpols… Patirgoja sižetus, jāiet dziļākos 'ūdeņos… Sajēga? Priekš kam...
Pūpols ir liels draņķis
P
Politiski angažēta žurnālistika nodara sabiedrībai lielāku ļaunumu, nekā korumpēti politiķi.
Mārcis Sausiņš
M
Kāda velna par EP deputātu virzīt cilvēku, kurš nav un nedomā iestāties nevienā partijā. Latvijai atvēlētā deputātu kvota ir neliela un daiļrunīgus pļurkšķus, par kuriem nezinām kādas idejas viņi paudīs, nevajadzētu uz EP virzīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas