Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 31. maijs
Jūsma, Alīda

FOTO: Arī SCP nolemj piedalīties "Vienotības" dibināšanā

Arī partija Sabiedrība citai politikai (SCP) sestdien kopsapulcē nolēma piedalīties apvienības Vienotība dibināšanā, tādējādi pēc nedēļas tā kopā ar Jauno laiku (JL) un Pilsonisko savienību (PS) veidos jauno politisko spēku. Vienotības dibināšanas kongress notiks 6.martā Latvijas Nacionālajā teātrī.

No 225 delegātiem, kas piedalījās balsošanā, par dalību apvienībā _Vienotība _SCP kopsapulcē nobalsoja 213, bet 12 bija pret.SCP līderis Aigars Štokenbergs pirms balsojuma teica, ka šobrīd svarīgākais nav vieta sarakstā, bet gan spēja atgūt sabiedrības uzticību politiķiem. Viņš pauda pārliecību, ka SCP neizšķīdis apvienībā un, ja tai būs stipri argumenti, partija spēs pārliecināt par savu viedokli. Politiķis arī teica, ka apvienības frakcijas lēmumi demokrātiski tiks izšķirti ar vairākuma atbalstu. "Diskusijās mēs nonāksim pie labākajiem lēmumiem," pārliecināts bija A.Štokenbergs.

Pirms tam uzrunājot kopsapulces dalībniekus, viņš pauda viedokli, ka ir pienācis laiks sakārtot to, ko esam sacūkojuši 20 gados, kas pagājuši kopš neatkarības atjaunošanas. "Mēs esam pazaudējuši un izniekojuši 20 vērtīgus gadus," uzskata politiķis. Runājot līdzībās, SCP līderis pieminēja sporta sfēru, kurās esam parādījuši, ka spējam būt pasaules čempioni straujā nobraucienā uz leju. "Tas var priecēt trasē, bet neder valstij," teica A.Štokenbergs.

Viņš arī atgādināja, ka SCP pastāv tikai 18 mēnešus, bet šajā laikā esot jau izdarītas vairākas lietas, kas paliks vēsturē. Piemēram, viņš pieminēja pensiju referendumu. Lai gan tajā netika savākts nepieciešamais balsu skaits, izdevās piespiest Ivara Godmaņa valdību atrast miljonus latu pensionāriem, klāstīja politiķis.

Tāpat pēc pērnā gada 13.janvāra mītiņa Doma laukumā Valsts prezidents lika partijām mainīt attieksmi pret tautu, kā rezultātā tapa Satversmes grozījumi, kas dod tautai tiesības rosināt Saeimas atlaišanu.

Lai gan A.Štokenbergs kritiski izteicās par aizvadītajiem 20 gadiem, jāatgādina, ka laikā, kad viņš vēl bija Tautas partijas (TP) biedrs, viņš strādāja valdībā un bija ekonomikas un vēlāk arī pašvaldību lietu ministrs. SCP tika izveidota pēc tam, kad viņš izstājās no TP.

Sapulcē klātesošos tiešsaistē no Barselonas uzrunāja arī ekonomists un uzņēmējs Jānis Ošlejs, kurš pievērsās arī lata devalvācijas jautājumam. Kā zināms, viņš ir šāda risinājuma atbalstītājs.

(pievienotas pirmās četras rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vienotības vieta tukša nepaliks

Par Vienotības nākotni un pieprasījumu pēc jaunas partijas pie frakcijām nepiederošo, bet no Jaunās Vienotības Saeimā ievēlēto deputātu, kādreizējo ilggadējo Madonas mēru Andreju Ceļapīteru iztau...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas