Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 12. jūnijs
Nora, Lenora, Ija

FOTO: Būs vai nebūs? Uzticības balsojums Kamparam

Ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) demisiju šodien Saeimā atbalstīja 48 deputāti, pret bija 49, bet atturējās viens. Deputāts, kas atturējās bija Jānis Klaužs no Tautas partijas frakcijas, bet šodienas Saeimas sēdē nav Vitālija Orlova no Saskaņas centra.

Demisiju atbalstīja deputāti no Saskaņas centra, LPP/LC, Tautas partijas, liecina balsojuma rezultāts.

Pēc sev pozitīvā balsojuma A.Kampars žurnālistiem atzina, ka joprojām milzīga ietekme uz deputātiem ir atsevišķiem cilvēkiem, tāpēc var prognozēt, ka mēģinājumi destabilizēt Valda Dombrovska (JL) valdību turpināsies līdz pat vēlēšanām. Viņš minēja, ka Ekonomikas ministrija nav pieļāvusi “Rīgas siltuma” privatizāciju, ko vēlējās Ainārs Šlesers (LPP/LC) kopā ar Saskaņas centru. Tāpat viņš saredz "Parex bankas" akcionāru interešu pārstāvjus Saeimā un “arī Tautas partija ar saviem ekonomisko interešu pārstāvjiem lobē savus biznesa projektus”. A.Kampars ir gandarīts, ka ar minimālu pārsvaru ir izdevies darbu turpināt un cer, ka Saeimas deputāti sapratīs, ka valstij par labu nenāk valdības darba destabilizēšana. 

Ministrs savai aizstāvībai no tribīnes nosauca 11 lietas, ko viņš ir paveicis, atrodoties amatā. A.Kampars norādīja, ka uzņēmēji un sabiedrība nesaprot, kāpēc viņu vēlas no amata gāzt.

“Pēdējās nedēļas laikā daudzi uzņēmēji ir uzdevuši jautājumu – kas šeit [Saeimā] notiek? Ja ekonomikā sākusies acīmredzama augšupeja, kāpēc pieprasīta ekonomikas ministra demisija? Atbildi nav viegli sniegt. Nav iemesla un argumentu. Sabiedrībai nesaprotamie mēģinājumi atstādināt mani no amata izskatās kā sods par labi padarītu darbu.”

Sen esam izsmēluši strīdēšanās un kašķēšanās limitu, strādāsim kopā, paldies, kas klausījās, savu uzrunu deputātiem noslēdza A.Kampars. Saeimas spīkers viņa runas laikā aizrādīja deputātiem zālē par troksni.

Vents Armands Krauklis (TP) ir viens no tiem deputātiem, kas uzskata, ka A.Kamparam ir jāiet prom no ekonomikas ministra amata.

Īpašs stāsts un kauna traips ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esošais projekts Expo projekts Šanhajā, kur ministrs parādījis, ka projekts ir pilnībā izgājis no kontroles, kas rada nevajadzīgu ažiotāžu ārpus Latvijas robežām, teica demisijas pieprasījuma parakstītājs V.A.Krauklis. Latvijas ekonomika joprojām ir slima, uzsvēra deputāts un uzskaitīja vairākus statistikas rādītājus, kas to apliecinot.

“Par ekonomikas sildīšanu – ir bijis daudz runu par palīdzību kreditēšanas jomā uzņēmējiem, faktiski šeit izkustēšanās nav notikusi, mājas siltināšanā apgūti 10%, prioritāru nozaru noteikšana ir deklaratīva, jo tam neseko būtiski ES līdzekļi - tie seko uzņēmumiem, kuri ir bijuši draudzīgi ministram vai tā partijai. Selektīva dalīšana labajos un sliktajos ir sasniegusi nebijušus augstumus,” uzskaitīja deputāts. Savukārt sarunās ar aizdevējiem ministrs nav mācējis aizstāvēt nodokļu nepaaugstināšanu, uzsvēra TP pārstāvis.

Savukārt Dzintars Ābiķis, uzkāpis tribīnē, sacīja: “Es nozagu slimiem bērniem zāles. Es iecēlu valsts amatos lielākos kretīnus. Es dažus mēnešus pirms vēlēšanām izčakarēju valdību.” Dz.Ābiķis pauda, ka nav īstais brīdis, lai izteiktu kādam no ministriem neuzticību.

(papildināta ar FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

A.KAMPARA RUNA SAEIMĀ. Pilns runas teksts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas