Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

FOTO: Gaismas pils aug augumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
spānis
s
Latviešu celtnieki internacionālās centnieku brigādes sastāvā Spānijā biezo rajonā cēluši villu kādam bosam. Pienāca diena kad saimnieks brauca skatīties kā sokas darbi. Piebrauc auto un izkāpj Ivars, izdzirdot latviešu valodu, mudīgi Godmanis ieleca auto un bija prom. Interesanti parkādu naudu :) Slakteris savos laukus arī uzbliezis lielas ražošanas ēkas ( tautai stāsta ka par Eiropas fondiem) Bet kāda sagadīšanās !
Betons
B
Es negānos.Darbs par šādu algu pazemo manu cilvēka cieņu.Zinu ,ir strādāts kopā,ka strādājam ne sliktāk,kājebkuri eiropieši-tad kurš nozog manu eiropieša algu ?
KLucis
K
Ej tak tu ratā, un aizrijies ar saviem 400 latiem - cits par tādu naudu priecātos, bet tu te gānies. Nepatīk - kraties uz fāterlandi, roģinu vai zaļo salu, iespējas ir lielas.
Betons
B
Markss:Darbaspēks ir prece.Lēts darbaspēks būvē sliktas ēkas.Darba tirgus ir globalizējies.Bariņš bijušo Gaismas Pils vergu jau strādā GB,Kanādā,Norvēģijā.Gaidiet,ka palikušis lumpenproletariāts būvēs šķības ēkas,sabojās simtus tūkstošus vērtas iekārtas,izraisīs avārijas,un izrādīs pilnīgi vienaldzīgu attieksmi.
Ikijs
I
Un kam to vajaga ? Konkrēti kas apmeklēs šo bibliotēku ?
pionieris
p
Un, kad uzcels, visi teiks paldies Demakovai, ka izkustināja šo sāpjubērnu no nulles punkta, kurā tas atradās kopš pagājušā gadsimta 30.gadiem. Te okupācijas, te ekonomiskā mazspēja, te partiju nespēja vienoties, te daža laba vietējā arhitektūras ģēnija klusāka vai skaļāka skaudība, ar Birkertu mēroties...
nu
n
bet fotogrāfam bonuss,šitādā aukstumā līst uz jumta!:) Bildes arī smukas
petris
p
Gribas redzēt pēc iespējas ātrāk to jau gatavu,bet nu ceru,ka būs kārtība viss ar turpmākiem darbiem.
e.
e
Pats vienmēr esmu bijis pret tādu objektu, kurš priekš mūsu nelielās, nabadzīgās, korumpētās valsts ir daudz par lielu un monstrozu. Bat tagad, kad tomēr ir sākts būvēt, atpakaļceļa vairs nav. Tādēļ to ir nepieciešamība pārvērst par tautai nepieciešamu objektu un pozitīvu piemēru. Piemēram, būtiski samazināt celtniecības izmaksas. Ja to neizdosies izdarīt par, teiksim, 30%, tad ir skaidrs, ka attiecīgā ministrija ir "sasmērējusies", un ministri ar visu partiju ir "smērēti" no celtnieku puses. Un tad varam prasīt attiecīgu darbību no prokuratūras un policijas puses...
es
e
Gaismas pils ceļās, Godmanim villa Spānijā ceļās, kā te komentāros regulāri tiek rakstīts, gan jau Demakovai arī klājas labi Francijā vai Latvijā.... Bet es katru dienu braucu garām monstram, kas drīz būs milzīgs... brr, pat neiederas mūsu pilsētvidē, nemaz nerunājot par to, ka nesamaksājama greznība kā dzīres mēra laikā...
cba
c
Es pilnīgi piekrītu, ka šādas celtnes ekonomiskās krīzes laikā silda ekonomiku, bet: 1) šī bibliotēka tiek celta par "trekno gadu" cenām. Pareizais lēmums būtu bijis pagaidīt kādu gadu pēc krīzes iestāšanās, lai būvnieki aprod ar jauno situāciju un tad celt bibliotēku par aptuveni pusi no tās cenas, kas tiek maksāta tagad, 2)šāda sildīšana ir iespējama, ja valstij ir veidoti uzkrājumi, ko var izdevīgi krīzes laikā iztērēt. Kā zināms, TP vadītās valdība savos valdīšanas gados 12.2004-12.2007 ne vien tā arī nespēja sabalansēt budžetu, bet jau lielas inflācijas apstākļos paspēja notriekt sociālajā budžatā uzkrāto miljardu LS. Ja valdībai nauda tirgū jāaizņemās ar nesamērīgi lielu % likmi, šāda ekonomikas "sildīšana" valstij nav izdevīga, 3)starptautiskās korupcijas apkarošanas organizācijas atzīst, ka pasaulē valsts izmēriem nesamērīgi lieli un dārgi objekti daudzos gadījumos tiek būvēti ar mērķi piesavināties un sadalīt šai būvei paredzētos līdzekļus. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi un TP iedibinātās valsts naudas dalīšanas tradīcijas (nodokļu maksātāju naudu - pārsvarā tikai TP vadītajā ministrijām vai pašvaldībām) nešaubos, ka TP ir bijusi finansiāli ļoti ieinteresēta, lai šāda būve tiktu celta, ko apliecina arī bijušās ministres Demakovas rīcība, parakstot tās celšanas dokumentus krīzes laikā naudas trūkuma apstākļos bez saskaņošanas ar ministru kabinetu.
e.
e
Diemžēl ir tāda patiesība, kas sen jau pierādījusies, piemēram, ASV, ka krīzes laikā jābūvē sabiedrībai nozīmīgi un lieli objekti. Tas liek domāt par nākotni, dod cerību. Jo, tā nauda, kuru varbūt ietaupītu neuzbūvējot, pabalstos notērēs nepilna mēneša laikā, bet būve paliks daudzām paaudzēm. Un protams, būs celtnieki, kas čīkstēs par 400 Ls, jo pieradis treknajos gados uzmest pirkstus gaisā un paziņot "Tūkstoti!" Tajā pat laikā skolotājs un ārsts ar augstāko izglītību par daudz smagāku darbu saņem vēl mazāk. Un protams, būs, kas no tās būves gribēs sabāzt sev kabatās krietnu žūksni. Tādi maitas būs vienmēr, bet ar to ir jācīnās un pašiem jāiek galā. Kad vēl, ja ne tagad?
andy
a
Labāk jau šādi naudu ieguldīt, vismaz cilvēkime ir darbs. Nevis maisiem bērt parex bezdibenī.
Teodora
T
:Loti precīzs ir Jūsu vērtējums! Mirkli jāapdomājas, lai kaut ko vēl piebilstu, papildinātu.
Es
E
Mums būs pašiem sava piramīda, celta uz līķiem. Nieks par to, ka nav ko ēst, nieks par slēgtajām slimnīcām un neizglītotajiem skolēniem slēgtajās skolās. Toties mums būs templis!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas