Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

FOTO: Premjers atturīgs pēc tikšanās ar veselības ministra kandidāti

Rīgas domniecei Antrai Saknei, kuru Pilsoniskā savienība izvirzījusi veselības ministres amatam, pašai būs jācenšas nodrošināt atbalstu uzticības balsojumam Saeimā. Otrdien radās iespaids, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) nav šai kandidātei spēcīgs balsts un valdības vadītājs nav pārliecināts, vai viņai tiks gūts atbalsts.

Otrdien bija redzama krasa atšķirība starp tikšanos, kas no rīta premjeram bija ar ārlietu ministra kandidātu Aivi Roni un vēlāk vakarā ar A.Sakni. Valdības vadītājs kopā ar A.Roni iznāca pie žurnālistiem, atbildot uz jautājumiem un paužot pārliecību par Saeimas atbalstu viņam. Turpretī tikšanās ar A.Sakni, kas bija plānota tūlīt pēc valdības sēdes beigām, tika atlikta par aptuveni stundu, jo premjers sniedza interviju ziņu aģentūrai Reuters. Tāpat pēc tikšanās pie žurnālistiem iznāca A. Sakne viena pati, bet premjers no komentāriem atturējās, neiznākdams no darba kabineta.

Atturīga komentāros par savām izredzēm bija arī A.Sakne. Viņa uzsvēra, ka saruna ar V.Dombrovski bijusi «neoficiāla» un jebkādi komentāri būšot iespējami trešdien pēc viņas tikšanās ar Saeimas frakcijām. «Man svarīgākais ir, lai cilvēks nonāk pie ārsta,» tik skopos vārdos veselības ministres kandidāte sniedza savu redzējumu par iecerēm amatā. Uz žurnālistu jautājumu, vai jūtas kompetenta ieņemt šo amatu, A.Sakne atbildēja, ka «jā, ja mana partija man ir uzticējusies».

«JL pirms konsultācijām avansā savu atbalstu nesola,» skops komentāros par A. Saknes izredzēm bija pat premjera partijas JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. JL frakcija vēl trešdien plāno tikties ar šo kandidāti. 

A.Sakne šobrīd ir Rīgas domes deputāte Pilsoniskās savienības frakcijā un, ja kļūs ministre, plāno savu mandātu nolikt uz laika, lai pēc pieciem mēnešiem, kad būs ievēlēta jaunā Saeima, varētu atgriezties galvaspilsētas domē.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka A. Sakne dzimusi 1969. gadā. Viņa ieguvusi veselības zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē, kā arī ekonomikas zinātņu doktora grādu Latvijas Universitātē. Strādājusi Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē.

Trešdien pēc Saeimas frakciju sēdēm plānota koalīcijas sadarbības padomes ārkārtas sanāksme, kurā tiks spriests, kādu balsu skaitu iespējams nodrošināt izvirzītajiem ministru kandidātiem.

Otrdienas pievakarē diezgan droši tiek prognozēts, ka uzticības balsojumam Saeimā tiks virzīts A.Ronis, par kuru sola balsot arī opozīcijā esošā Tautas partija un labvēlīgi noskaņots ir arī Saskaņas centrs.

(papildināta ar 4.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas