Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

FOTO: Šlesers: pēc vēlēšanām TP un LPP/LC jākļūst par vienotu politisko spēku

Ja Tautas partijas un LPP/LC kopā ar reģionālajām partijām un uzņēmējiem veidotā apvienība vēlēšanās iegūs pietiekami lielu atbalstu, tad pēc 10. Saeimas vēlēšanām partijām vajadzētu veidot vienotu politisko spēku, sestdien LPP/LC kongresā sacīja LPP/LC līderis Ainārs Šlesers. Uz 9. Saeimas vēlēšanām Latvijas Pirmā partija veidoja apvienību ar Latvijas ceļu, bet abu apvienošanās vienā partijā notika tikai pēc vēlēšanām. Šo modeli par vēlamu LPP/LC līderis uzskata arī tagad.

Arī bijušais Latvijas ceļa priekšsēdis, tagad Saeimas LPP/LC frakcijas vadītājs Andris Bērziņš atzina, ka šo kongresu varētu uzskatīt par turpinājumu iepriekšējiem, kuros jau sākās konsolidācijas process pirms 9. Saeimas vēlēšanām. Viņš tāpat kā vēl vairāki runātāji uzsvēra, ka «bez uzņēmējiem nekas šajā valstī nenotiek» un, ka tikai kopā ar viņiem varēs nodrošināt valsts izkļūšanu no grūtībām. «Ceru, ka sabiedrība tic profesionāļiem un tie ir uzņēmēji. Ar savu darbu mums ir jāvar pakāpeniski iet ārā uz labu Latviju,» teica arī ekspremjers, EP deputāts Ivars Godmanis, kurš arī savulaik vadīja LC.

Liepājas domnieks Jānis Vilnītis un arī Rīgas domnieks Andris Ameriks debatēs atzina — ir jārēķinās, ka apvienību saistīs ar pēdējo gadu pieņemtajiem lēmumiem, kad abas partijas ir atradušās pie varas, un tām būs jāspēj uzņemties arī atbildība. J. Vilnītis arī piebilda, ka ar attieksmes maiņu varēs «panākt valsts uzplaukumu».

A. Šlesers kongresa noslēgumā pārliecināts sacīja, ka jaunā apvienība noteikti veidošot nākamo valdību un «pārņems varu valstī».  Visās apvienību veidojošajās partijās kopā esot ap 10 000 biedru un atbalstītāju, kas jau esot liels spēks, uzsvēra LPP/LC līderis. Apvienības dibināšana notiks pēc nedēļas 12.jūnijā Ķīpsalā un tajā varētu piedalīties ap 3000 cilvēku. Pēc dibināšanas apvienības dalīborganizācijas izvirzīs savus Saeimas deputātu kandidātus kopīgajām sarakstam, kuru varētu apstiprināt jūlija sākumā, Dienu informēja A.Šlesers.

Tautas partijas līdera Andra Šķēles pārstāvis Romāns Melņiks Dienai atzina, ka TP negribētu steidzināt apvienības dalīborganizāciju apvienošanos vienā partijā, «jo emocionāli varētu būt vēl daudzas barjeras, ņemot vērā ka Tautas partija un LPP/LC ilgus gadus ir konkurējušas par vienu un to pašu vēlētāju». Tāpēc būtu jāpaiet laikam līdz tāda lēmuma pieņemšanai. Sākotnēji partijas apvienībā varētu saglabāt katra savu identitāti līdzīgi kā Latvijas Zemnieku savienība un Latvijas Zaļā partija, kas izveidoja Zaļo un Zemnieku savienību, teica R. Meļņiks.  ZZS vēl ir noslēgusi līgumu ar Latvijai un Ventspilij.

LPP/LC 5.kongresu šodien atklāja muzikāls priekšnesums no čellu trio "Melo M", kā arī tika demonstrēts video par partijas aktivitātēm pērn pašvaldību vēlēšanu laikā.

Kongress pieņēma arī rezolūciju, kurā teikts, ka LPP/LC iestāsies par kristīgās vērtībās balstītu Latvijas valsti kā vienīgo brīvas attīstības iespēju latviešiem un mazākumtautībām; laulības un ģimenes vērtību nostiprināšanu un dzimstību veicinošu politiku; jaunu darba vietu radīšanu, nodokļu un birokrātijas mazināšanu, ekonomiski patstāvīgām pašvaldībām; sociālā budžeta neaizskaramību.

(papildināta ar R.Meļņika viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas