Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

FOTO: Trešdien vēlēšanās nobalso vairāk nekā 20 000 pilsoņu

Šovakar trīs stundu laikā Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanās, izmantojot iepriekšējās balsošanas iespēju, nobalsojuši vairāk nekā 20 000 cilvēku, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija, vēsta aģentūra LETA.

Pagaidām vēl nav apkopota informācija par vēlētāju aktivitāti Ikšķiles, Ķeguma, Lielvārdes, Līgatnes, Ogres, Ventspils, Alsungas, Skrundas novadā. Nerēķinot jau pieminētos novadus, vislielākā vēlētāju aktivitāte bijusi Rīgā, kur nobalsojuši 2,33% balsstiesīgo. Otra lielākā aktivitāte bijusi Latgalē, kur nobalsojuši 1,44% vēlētāju. Vidzemē nobalsojuši 1,04%, Zemgalē - 0,92%, bet Kurzemē - 0,65% balsstiesīgo.

Iespēju nobalsot trīs dienas iepriekš pirms 6.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām Dienas aptaujātie vēlētāji Rīgas 1.vēlēšanu iecirknī izmantojuši dažādu iemeslu vadīti. Vieni sestdien dosies ārpus valsts, bet citi — tikai atstās Rīgu un brauks uz savām lauku mājām, vai pie draugiem. Bija arī balsotāji, kas nav varējuši sagaidīt vēlēšanu dienu un gribējuši nobalsot, līdz ko tas būs iespējams.

Aptaujāto vēlētāju vairākums atzina, ka pašvaldību vēlēšanās balsojuši par vienu partiju, bet EP — par citu. Rīgas domes vēlēšanās atbalstīts tīkamākais politiskais spēks pretēji iepriekšējām prognozēm, ka balsojums būs par Rīgas mēra kandidātiem. Savukārt EP vēlēšanās vairāku cilvēku izvēli vispirms noteikusi saraksta līdera personība.

Pašvaldību un EP vēlēšanās tiek izmantots vēlētāju reģistrs un līdz ar to var balsot tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kas ir norādīts katram vēlētājam izsūtītajā paziņojumā. Pie ieejas vēlēšanu iecirknī ir jāuzrāda pase, bet nav jāpamato, kādu iemeslu dēļ nolemts balsot iepriekš. Ja vēlētājam nav līdzi paziņojums, kurā norādīts viņa kārtas numurs, to varēja atrast vēlēšanu iecirknī izvietotajos vēlētāju sarakstos. Ārpusē pie iecirkņa durvīm bija pieejami brīvie biļeteni, kas tur novietoti, lai nodrošinātos pret balsu uzpircējiem. Jāatgādina, ka pašvaldību un EP vēlēšanās ir atšķirīgas krāsas vēlēšanu zīmes, kas jāievieto tās pašas krāsas vēlēšanu aploksnēs, pretējā gadījumā biļetens būs nederīgs.


(papildināta ar pirmajām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas