Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

FOTO: VID aptur 146 svētbilžu kontrabandu

Apturēts mēģinājums Latvijā kontrabandas ceļā ievest 48 svētbildes. Kriminālprocesa ietvaros veiktas trīs kratīšanas, kuru laikā izņemtas vēl 98 svētbildes aizdomās turēto personu dzīvesvietās. Valsts Ieņēmumu dienesta rīcībā ir informācija, ka divas no aizdomās turētajām personām ir Eiropas Savienības dalībvalstu mākslas darbu tirgotāju aprindās labi pazīstamas personas. Svētbildes visticamāk bija paredzēts realizēt Eiropas Savienības dalībvalstīs, tai skaitā arī Latvijā.

Kopumā atklātas uz izņemtas 146 svētbildes.

Naktī no 15. uz 16.oktobri VID Muitas kriminālpārvaldes mobilo vienību darbinieki pie Latvijas robežas muitas kontroles veikšanai apturēja „Mercedes Benz” markas automašīnu- dzīvojamo furgonu, kas Latvijā bija iebraucis no Baltkrievijas. Minēto automašīnu vadīja 1956.gadā dzimis Latvijas nepilsonis. Uz aizdomu pamata automašīnu novirzīja padziļinātās muitas kontroles veikšanai uz „Pāternieku” robežkontroles punktu.

Veicot padziļināto muitas kontroli, VID darbinieki atklāja, ka dzīvojamā furgona grīdā ir izveidots slēpnis un tajā atrodas 48 polietilēna plēvē ietītas svētbildes. Minētais noziedzīgais nodarījums tika atklāts, veicot ilgstošus izlūkošanas un kontroles pasākumus pēc tam, kad šī gada aprīlī VID Muitas kriminālpārvaldes redzeslokā nonāca fakts par svētbilžu zādzību no kādas autostāvvietā novietotas automašīnas.

Uzsāksts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā un personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Svētbildes pēc apskates veikšanas tiks nosūtītas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai ekspertīzes veikšanai, lai noteiktu to izcelsmi un vērtību. Šobrīd tiek pārbaudīta informācija par to, vai pāri robežai nelegāli pārvestās svētbildes ir zagtas.

Kriminālprocesā par aizdomās turamām atzītas trīs personas, kurām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas