Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

FOTO: "Zaļie" kongresā kritizē Ēlerti un Tautas partiju

Šodien notiek Latvijas Zaļās partijas (LZP) kongress, uz to ieradies arī no politikas jau vairākus gadus aizgājušais ekspremjers Indulis Emsis, novēroja Diena. Kongresā izskan, ka tieši ZZS šobrīd ir valdības stabilitātes garants. Zaļā partija ir viena no ZZS veidojošajām partijām.Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, uzstājoties kongresā ar ziņojumu, asu kritiku veltīja vienai no Vienotības dibinātājām Sarmītei Ēlertei.

Viņš kritizēja slepenību, jo viņa joprojām nav atklājusi savus domu biedrus ar ko ienāks _Vienotībā._ Ar šādiem politiķiem būs grūti sadarboties, uzskata Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs. Vienlaicīgi R.Vējonis atzina, ka sadarbība ar _Jauno laiku _esot laba.

R.Vējonis arī uzskata, ka partijai nav jāmaina partneri, lai gan reizēm gadoties nesaskaņas balsojumā, piemēram, par Šlesera priedēm un lopu kaušanu pēc musulmaņu tradīcijām Saeimā.

Mēs neesam teroristu bariņš, kas sevi pieķēdē pie Aināra Šlesera priedēm Jūrmalā, viņš sacīja, komentējot valdībā pozitīvo balsojumu par priežu izciršanu politiķa īpašumā. R.Vējonis uzsvēra, ka ministrijā galvenie ir vides politikas izstrādes jautājumi. Viņš cildināja Vides ministrijas darbību, jo ir iegūti 125 miljoni no klimata pārmaiņu finanšu instrumentiem. Kā zināms, R.Vējonis ir vides ministrs.

Kritika tika Tautas partijai, ko R.Vējonis salīdzināja ar niķīgu bērnu, kas krīt veikalā gar zemi un histēriski kliedz, ja nedabū kāroto rotaļlietu. TP lēmumu pamest valdību viņš nosauca par uzmešanu.

Otrs partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks TP tēlaini salīdzināja ar  rudens lapu, sakot, ka kā dabas pazinējs viņš viegli var paredzēt, kur paliek oranžās lapas.

Viņš sestdien, uzrunājot ap simts kongresa delegātu, uzsvēra, ka zaļo valdīšanas laikā simtiem projektu ir saņēmuši finansējumu no Vides aizsardzības fonda. Viņaprāt, arī Lielā talka ir kļuvusi tik populāra tieši pateicoties Zaļās partijas darbībai.

“Tie, kuri mums aizliedz ar baltkrievu kaimiņiem runāt, sen tur ir priekšā un pelna labu naudu,” no tribīnes teica arī V.Silenieks.

LZP ir 500 biedru.


(papildināta ar FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas