Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Freimanis: Lielākas izredzes iespējai iekļūt valdībā ir SC, nevis VL-TB/LNNK

Partiju apvienībai "Saskaņas centrs" (SC) varētu būt lielākas izredzes iekļūt valdībā nekā nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), aģentūrai LETA sacīja sociologs un pētījumu centra "Latvijas Fakti" vadītājs Aigars Freimanis.

Viņš norādīja, ka, šķiet, visvieglāk koalīcijas aizmetni būs izveidot partijai "Vienotība" un Zatlera reformu partijai (ZRP), taču ir jautājums, kuru partiju viņi izvēlēsies kā savu partneri - VL-TB/LNNK vai SC. "Iekšējā sajūta" un arī aina, kas paveras, mēģinot salikt kopā faktu druskas par to, ko politiķi atļāvās pateikt pirms vēlēšanām, liek domāt, ka lielākas iespējas kļūt par trešo varas partiju ir SC.

Par to liek domāt, piemēram, atsevišķi izteikumi no ZRP puses par drīzāk negatīvo attieksmi pret iespēju sadarboties ar nacionālo apvienību. Freimanis sacīja, ka arī "Vienotībai" nebūtu pārāk grūti sadarboties ar SC, lai gan tās iekšienē daži cilvēki uz šo ideju varētu skatīties savādāk. Jautāts, vai deputāti, kuri agrāk pārstāvēja "Pilsonisko savienību", pēc šāda soļa nevarētu izstāties no frakcijas, sociologs atbildēja, ka šādu iespēju nevar izslēgt.

Viņš norādīja, ka pašlaik Latvijā varētu darboties viens arguments, kuram nebūtu bijusi liela ietekme pirms desmit gadiem. Runa ir par to, ka no Latvijas ārpolitiskā konteksta būtu labi, ja koalīcijā paņemtu to vēlētāju atbalstītu partiju, kuru līdz šim atbalstīties politiskie spēki ir palikuši ārpus izpildvaras - šāda pieeja runā par labu SC iekļūšanai valdībā. Tas nav spiediens, bet, no starptautiskā konteksta raugoties, koalīcija ar SC tiks atzīta par loģiskāku, saprotamāku un rīcībspējīgāku.
Jau rakstīts, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanās SC atbalstījuši 28,54%, ZRP - 20,78% un "Vienotību" - 18,81% vēlētāju, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, saskaitot balsis 1022 no 1027 iecirkņiem valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas