Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gaismiņa: pagaidām vēl aktieri ar dakšām ielās negrasās iet

Latvijas Teātru darbinieku savienībai neplāno rīkot ārkārtas kongresu, lai apspriestu iespējamo teātru slēgšanu. Savienības vadītāja Daiga Gaismiņa _Diena.lv _teica, ka informācija par finansējuma apmēru kultūras nozarei mainās pārāk strauji, tāpēc šobrīd tiek nogaidīts uz valdības galīgo lēmumu par nākamā gada budžeta izdevumiem.

Viņa gan nenoliedz, ka kāda kopīga protesta akcija visiem teātriem varētu būt, bet “neviens ar dakšām ielās netaisās iet pagaidām”. Tas gan būtu absurdi slēgt kādu teātri šobrīd, bet ilgtermiņā risinājums būtu reģionālo teātru pārņemšana pašvaldību pārziņā, samazinot valsts finansējumu, viņa uzskata. Tomēr tas nav iespējams “tūlīt un tagad”, jo ir jāizveido atbilstošs finansējuma mehānisms.

D.Gaismiņa norāda, ka katru dienu situācija mainās un nevar saprast, uz kuru situāciju reaģēt. “Kad būs kaut kāda skaidrība, tad arī sapratīsim, kā rīkoties,” teic D.Gaismiņa.

Teātra kritiķe Silvija Radzobe iepriekš izteica aicinājumu nekavējoties sasaukt organizācijas ārkārtas kongresu, kurā varētu izkristalizēties iniciatīvas teātru glābšanai.

Tomēr D.Gaismiņa apliecina, ka tiekas ar teātru direktoriem, lai kopīgi meklētu risinājumus nozares finansējuma samazināšanas apstākļos. Viņai šķiet simpātisks Nacionālā teātra direktora Ojāra Rubeņa rosinājums valdībai skaidri pateikt, kādas funkcijas teātri nespēs veikt pie konkrētiem finansējuma samazinājuma apmēriem. "Kas notiek, kas ir jāslēdz, kādas funkcijas netiek veiktas, ja, piemēram, dotācija samazinās par 30% un kas notiek, ja, piemēram, par 40%. Un tad valdībai jāizšķiras un jāpieņem tas lēmums," uzskata D. Gaismiņa.

Tajā pašā laikā viņa domā, ka savienība piedalīsies kādā akcijā vispārējam kultūras atbalstam, ko rosina Nacionālā kultūras padome, "lai skaidrotu sabiedrībai kultūras nepieciešamību, ka tā nav tikai patērējoša nozare”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas