Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

GKR un Saskaņa vienojas par Burovu kā mēra kandidātu

Piektdien, tiekoties Gods kalpot Rīgai (GKR) un Saskaņas Rīgas domes frakcijām, to abu pārstāvji vēlreiz apliecinājuši, ka atbalstīs Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu Rīgas mēra amatā, un vienojušās par turpmākā darba vīziju, aģentūrai LETA pastāstīja frakcijās.

GKR frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko atgādināja, ka Saskaņa arī iepriekš paudusi atbalstu Burovam kā mēra kandidātam, un šī nostāja neesot mainījusies. Šodienas tikšanās bijusi veltīta kopīgā "darba niansēm un pamatnostādnēm".

Stepaņenko arī stāstīja, ka uz nākamo nedēļu pārcelta šodien ieplānotā tikšanās ar Latvijas attīstībai frakciju. GKR esot gatava runāt arī ar citiem domē ievēlētājiem politiskajiem spēkiem.

Arī Saskaņas domes frakcijas vadītāja Anna Vladova apliecināja atbalstu GKR virzītajam mēra kandidātam, skaidrojot, ka šodien abām partijām bija "gara darba saruna par turpmākā darba vīziju".

Politiskais spēks, "ja būs vajadzīgs", ir gatavs iesaistīties sarunās arī ar citām domes frakcijām.

Jau vēstīts, ka Saskaņa Rīgas domes frakcija ir gatava atbalstīt Burova ievēlēšanu Rīgas mēra amatā. Vladova norādīja, ka frakcija sen nolēmusi atbalstīt GKR virzītu mēra amata kandidātu un neredz iemeslu savu nostāju mainīt.

GKR vadība paudusi nostāju, ka gatava sadarboties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām, tostarp arī ar Neatkarīgo deputātu frakciju, kurā apvienojušies no Saskaņas izslēgtie domnieki.

Taujāta par iespējamo sadarbību ar bijušajiem biedriem, Vladova bija izvairīga, norādot, ka runāt par sadarbības modeļiem vēl ir pāragri. Vienlaikus viņa pauda viedokli, ka domē ir 60 deputāti un sadarboties var ar visiem, jo katram ir pienākums strādāt rīdzinieku labā.

Ziņots arī, ka GKR valde Rīgas domes priekšsēdētāja amatam nolēmusi virzīt līdzšinējo mēra amata pienākumu izpildītāju Burovu.

GKR cer nodrošināt Burovam vairāk nekā 31 deputāta rakstveida atbalstu un ir gatava konsultēties ar visām domē pārstāvētajām frakcijām.

Partija gan vēlētos savākt vairāk nekā 31 parakstu, jo, lai gan ar to pietiek mēra ievēlēšanai, tas esot par maz konstruktīva domes darba nodrošināšanai turpmāk.

Ja šos parakstus savākt neizdosies, jautājums par Burova iecelšanu mēra amatā sēdes darba kārtībai pievienots netiks.

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcija norādījusi, ka vēlēsies uzklausīt visus gaidāmos galvaspilsētas priekšsēdētāja amata kandidātus, kā arī neizslēdz iespēju virzīt šim amatam savu pretendentu.

Savukārt opozīcijas partijas Burovam atbalstu sola nepaust.

Arī jaunizveidotās frakcijas Rīgai! vadītājs Oskars Putniņš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka GKR jau bijusi iespēja vadīt Rīgu un tagad par mēru vajadzētu kļūt citas partijas biedram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas