Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gobzems: Agrāk vai vēlāk KPV LV vadīs Latvijas valdību

Ministru prezidenta amata kandidātam Aldim Gobzemam (KPV LV) ir pārliecība, ka viņa pārstāvētā partija agrāk vai vēlāk vadīs Latvijas valdību, aģentūrai LETA apliecināja politiķis.

Gobzems atbildēja apstiprinoši uz jautājumu, vai arī viņš ari vai vēlu varētu ieņemt premjera amatu, ņemot vērā, ka politiskais spēks politiķi ir deleģējis kā Ministru prezidenta amata kandidātu šobrīd.

Politiķis tieši nekomentēja partiju apvienības Attīstībai/Par! Ministru prezidenta amata kandidāta Arta Pabrika šodien izteikto viedokli, ka šajā ciklā no viņiem abiem tikai vienam kandidātam būtu jābūt iespējai saņemt nomināciju, lai atlikušais pretendents būtu motivēts atbalstīt nominētā kandidāta valdību. Gobzems norādīja, ka ar valdības veidošanu saistītie jautājumi ir izrunāti KPV LV un AP tikšanās laikā, kurā pats politiķis gan nav bijis klāt.

Viņš skaidroja, ka brīvdienās partiju sarunas nenotiekot un pagaidām neesot plānotas līdz tikšanās reizei pirmdien ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Kā ziņots, Pabriks uzskata, ka šajā ciklā tikai vienam no abiem premjera kandidātiem - Gobzemam vai Pabrikam - jābūt iespējai tikt nominētam, lai būtu iespējams izveidot valdību.

Politiķis aģentūrai LETA skaidroja, ka, ja arī otram pretendentam, kurš nesaņems nomināciju, pastāvēs iespēja vēlāk veidot valdību nominētā kandidāta neveiksmes gadījumā, tad otrais pretendents nebūs ieinteresēts atbalstīt nominētā kandidāta valdības izveidošanu. Līdz ar to šāda pieeja būtu bezjēdzīga, jo neveicinātu Ministru kabineta izveidošanos, uzskata Pabriks.

Ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis nominētu vienu no abiem un pateiktu, ka otram kandidātam nebūs vairs iespējas šajā ciklā saņemt nomināciju, tad otram kandidātam būs daudz lielāka motivācija sadarboties ar nominēto premjera kandidātu valdības tapšanā, skaidroja Pabriks.

Jau vēstīts, ka valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiķi ir skeptiski par iespēju vienoties par valdību pirms premjera kandidāta nominēšanas.

Pirmdien, 26.novembrī, Valsts prezidents tiksies ar Saeimā pārstāvētajām partijām.

Top komentāri

VISS, ko saka Govzemis ir
V
SLIMA SUŅA MURGI. Pirmkārt, Latvija nav Sicīlija. Otrkārt, ne visi valstī ir muļķi un idioti. Treškārt, suņu būdai SAVI suņi un SAVA valdība.
Nē!
N
Advokāts, kuram ir vairākas disciplinārlietas, ne viena vien šaubīga lieta, kurš "uzmeta" Zolitūdē cietušos par kompensācijām, ierosinot, bet pašam neierodoties uz sēdēm, kura partijai ir lieta KNAB par nelikumīgu finansēšanu, b;ūs tas īstais? Nesmīdiniet mani. Tā partija der tikai suņu būdai!
Dainis
D
Nesprotu, ko tik varenu šī partija, kura tikko dibināta, ir izdarījusi, lai tai dotu premjera amatu? Cik zinātņu doktoru, cik profesoru, cik ekonomistu ir šajā partijā? To naudu un amatu jau gribas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas