Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gobzems lūdz pārbaudīt Kariņa sievas nekustamā īpašuma darījumu

Opozīcijas deputāts Aldis Gobzems vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs ar lūgumu izvērtēt premjerministra Krišjāņa Kariņa (JV) sievas Andas Kariņas veiktu nekustamā īpašuma darījumu.

Kariņš pārmetumus noraida. Viņš pagājušajā nedēļā sociālajā tīklā Facebook publicēja ierakstu, kurā norādīja, ka viņam agrāk piederējis nekustamais īpašums Rīgā, Skolas ielā 2, kuru ilgstoši pārvaldījusi viņa sieva. Pēc kāda laika nolemts, ka tas tiks pārrakstīts viņai pilnībā.

"2014.gadā manu sievu uzrunāja pircējs, kurš piedāvāja iegādāties šo īpašumu. Viņi vienojās, ka īpašumu ieguldīs jaunizveidota uzņēmuma pamatkapitālā un pārdos uzņēmuma kapitāldaļas. Mana sieva pārdeva savas kapitāldaļas, nomaksājot visus nodokļus. Darījums ilga vairākus mēnešus. Vēlos uzsvērt, ka mana sieva darījumā neizmantoja ārzonu uzņēmumus," uzsvēra Kariņš.

Gobzems prasa pārbaudīt iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināmo maksājumu nomaksas. Viņa iesniegums adresēts Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītājai Ilze Znotiņai, bet kopijas nosūtītas arī iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV), Valsts drošības dienesta priekšniekam Normundam Mežvietim, Satversmes aizsardzības biroja direktoram Jānim Maizītim, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektorei Ilze Jaunzemei un Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) priekšniekam Pēterim Bauskam.

Gobzems iesniegumā pauž aizdomas, ka Anda Kariņa ir bijusi iesaistīta nekustamā īpašuma darījumā, kurš, iespējams, bijis saistīts ar kādu Kipras ofšoru.

Top komentāri

īpašuma nodokļi nenormāli
ī
Latvijā nekustamā īpašuma atsavināšanas nodokļi ir nenormāli, tāpēc cilvēki shēmo.
viena tante teica...
v
Gobzems ir Latvijas muļķis nr. 2,aiz Kiviča...
To izdarīja visa Vienotība.
T
Dīvaina sakritība- Aizdevuma līgums ar Kipras ofšoru par 6,4 milj.parakstīts 2014.gada 21.jūlijā, bet 2014. gada 29. jūlijā Laimdotas Straujumas vadītā valdība, izšķirošajā balsojumā piedaloties tikai astoņiem no četrpadsmit Ministru kabineta locekļiem, nolēma neievērot ne līdzšinējā konkursa nosacījumus, ne jebkādas preces pārdošanas ābeci. Vēl nevienojusies par konkrēto AS Citadele banka 75% akciju paketes cenu, tā nolēma atraidīt pārējos pretendentus un turpināt sarunas par iegādes cenu un nosacījumiem tikai ar vienu potenciālo investoru – amerikāņu Ripplewood Advisors LLC vadīto konsorciju...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas