Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Gobzems: Notiek atkāpšanās no darba plāna izveidošanas pirms atbildības jomu sadalīšanas

Ir redzams, ka valdības veidošanas sarunās notiek atkāpšanās no principiālas pieejas, proti, no darba plāna izveidošanas pirms atbildības jomu sadalīšanas, šodien, tiekoties ar partijas biedriem, sacīja partijas KPV LV Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.

Tā viņš komentēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) ministru sadalījuma piedāvājumu.

Tā ir vērtējama kā vecā politika, jo sākumā jābūt skaidrībai par valdības veicamajiem darbiem, pauda KPV LV pārstāvis. Partijas līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš norādīja, ka JKP piedāvājums ministriem tika saņemts vien īsi pēc plkst.16, bet pirms tam tas jau esot cirkulējis sociālajos medijos.

Gobzems arī norādīja, ka KPV LV esot provocēta uz asumiem, bet partija šādu pieeju neizmantos. Viņš piebilda, ka ar nacionālo apvienību Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK partija atrada visvairāk saskares punktu.

Gobzems atzīmēja, ka partijas biedriem plānots tikties regulāri.

Jau vēstīts, ka JKP piedāvā veidot piecu partiju koalīciju bez Zaļo un zemnieku savienības un Saskaņas.

JKP jaunajā valdībā sev vēlētos premjera posteni, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēslus.

Saskaņā ar minēto piedāvājumu apvienībai Attīstībai/Par! (AP) tiktu trīs ministrijas - Finanšu ministrija, Labklājības ministrija un Veselības ministrija -, kā arī Saeimas spīkera krēsls, kurā politiskais spēks, pēc neoficiālas informācijas, labprāt redzētu savu premjera amata kandidātu Pabriku.

Vēl trīs ministrijas pienāktos nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, kura saglabātu kultūras ministra amatu, kā arī tiktu pie Izglītības un zinātnes ministrijas un Zemkopības ministrijas vadības grožiem.

Partijai KPV LV JKP iecerējusi atvēlēt ekonomikas ministra un satiksmes ministra krēslus, bet Jaunajai Vienotībai - tieslietu ministra un aizsardzības ministra posteņus.

Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību varētu tikt pieņems kopīgi.

Top komentāri

Tamāra
T
Un kur tad tas darba plāns radās? Kas to no debesīm nolaida? It kā jau sen nebūtu skaidrs, kurš ko var un grib un kurš ko nevar, bet grib. Un galu galā - kurš visvairāk grib zagt.
Slimu suņu murgi.
S
Jāsāk pierast, ka daļai latviešu ir tieši suņi iepatikušies, tad nu jāgaida RIEŠANA un KOŠANA.
Neslāvs
N
Rēcīgi, ka stulbeņi tēlo politiķus... Skumji, ka 120 000 pilsoņu to nesaprot...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas