Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Godmanis: pirms "Parex bankas" pārņemšanas lielākie akcionāri no bankas ņēmuši laukā naudu

Neilgi pirms "Parex bankas" pārņemšanas lielākie akcionāri - Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis - ņēmuši no bankas ārā naudu, ceturtdien žurnālistiem sacīja bijušais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Viņš gan nevarēja precizēt, cik liels bijis izņemto līdzekļu apmērs. "Tās summas gan nav lielas, bet no morālā viedokļa tās nav pašas labākās," teica Godmanis, uzsverot, ka runa varētu būt par pāris, nevis simtiem miljonu latu.

Pēc ekspremjera paustā, viņš par šo faktu brīdī, kad valdība 8.novembrī pārņēma "Parex banku", nebija informēts un uzzinājis to tikai apmēram 20.novembrī.

Šāda rīcība ir likumīga, taču nepieņemama no morālā viedokļa. "Ja lūdz valdību likt iekšā [bankā naudu], tad pirms tam neņem savu naudu ārā," viņš klāstīja.

Latvijas otra lielākā banka "Parex banka" pērn rudenī vērsās pēc valdības palīdzības, lai izvairītos no finanšu problēmām, kuras bankai draudēja rasties pasaules finanšu krīzes dēļ. Lai atbalstītu banku, valdība pērn 8.novembrī pieņēma lēmumu kļūt par "Parex bankas" kontrolpaketes īpašnieci, iegūstot 51% bankas akciju. Savukārt 3.decembrī valdība ārkārtas sēdē jau nolēma pārņemt 84,83% "Parex bankas" akciju, papildus jau iepriekš pārņemtajam 51% bankas akciju iegūstot arī bankas līdzšinējiem lielākajiem akcionāriem Karginam un Krasovickim atlikušos 34% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas