Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
Brigmanis "Dienai" norādīja, ka "nav runa par vienkāršu ierindas biedru. Ir runa par Ivetu Griguli"

Grigules priekšā visi bezspēcīgi

Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) priekšā bezspēcīgs ir ne tikai Latvijas Zemnieku savienības (LZS) līderis, ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, bet arī premjers Māris Kučinskis (ZZS), trešdien lasāms laikrakstāDiena.

Kučinskis aicināja Latvijas Zemnieku savienības valdi izvērtēt Grigules darbību EP pēc tam, kad viņa nobalsoja pret EP rezolūciju, kurā deputāti brīdina, ka pieaug pret Eiropas Savienību vērstā Krievijas un islāma teroristisko grupējumu īstenotā propaganda. Taču partijas vadībai nav izdevies panākt Grigules ierašanos uz valdes sēdi, lai šo jautājumu izskatītu viņas klātbūtnē.

Zemkopības ministram, LZS priekšsēdētāja pirmajam vietniekam Jānim Dūklavam nav saprotams, kā kāds partijas biedrs varētu ignorēt vadības aicinājumu. Taču Brigmanis Dienai sacīja:

Nav runa par vienkāršu ierindas biedru. Ir runa par Ivetu Griguli

Viņš ir viens no retajiem, kam ar Griguli izdevies sazināties, noskaidrojot, ka politiķe varot ierasties Latvijā tikai 12. decembrī rīta pusē, bet tad valdi sasaukt būtu grūti. Brigmanis uzsvēra, ka nav iespējams lemt par Griguli, apejot nodaļu, kurai vispirms jāvērtē viņas rīcība, un tikai pēc tam to darītu valde. LZS ir viena no ZZS dalīborganizācijām. Premjers Kučinskis pārstāv Liepājas partiju, un viņa iespējas ietekmēt situāciju ir niecīgas, ja Grigule nolemj nerespektēt savas partijas premjeru.

Pēc tam kad Grigule, tāpat kā Andrejs Mamikins (Saskaņa) un Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība), nobalsoja pret EP rezolūciju, viņa aģentūrai LETA skaidroja, ka "EP piemēro dubultstandartus savās attieksmēs pret dažādiem jautājumiem un valstīm". Deputāte vēl piebildusi, ka atbalstīšot šādas rezolūcijas tad, kad "EP beidzot atbalstīs aizliegumu ES dalībvalstīm nodarboties ar ieroču tirdzniecību, tajā skaitā ar dažādos konfliktos iesaistītām trešajām valstīm".

Taču šis balsojums nav vienīgais, ar ko Grigule atgādināja par sevi. Baltijas pētnieciskās žurnālistiskas centrs Re:Baltica nesen informēja, ka Grigule un Mamikins praksē Eiropas Parlamentā iekārtojuši viens otra ģimenes locekļus – Grigules meitu Aneti un Mamikina dzīvesbiedri Natāliju.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 30.novembra, numurā!

Top komentāri

Lembergs
L
Jā, mana gove nav vainīga. Viņai tajā brīdi bija spontānais aborts, un Taņučka izmantoja šo brīdi un nospieda pogu. Kā jau žīdiete.
Pecim
P
Kuces mugurkauls no krustēva miljoniem. Tā ka, NE SAVS.
v
v
Grigule balsoja pēc ZZS norādījumiem,tāpēc ZZS darbība attiecībā uz Ivetu ir divkosīga.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas