Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Re:Baltica: Mamikina praktikante Grigules meita - Grigules praktikante Mamikina sieva

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti no Latvijas - Iveta Grigule (ZZS) un Andrejs Mamikins (Saskaņa), radoši apgājuši EP aizliegumu nodarbināt savus radiniekus, praksē iekārtojot viens otra ģimenes locekļus, ziņo Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica.

Kā secinājusi Re:Baltica, par Mamikina praktikanti strādā Grigules meita Anete, bet pie Grigules stažējas Mamikina dzīvesbiedre Natālija. EP deputātiem atbalsta personāla algošanai piešķir 23 392 eiro mēnesī un palīgus izvēlas pats deputāts. Alga stažieriem  Briselē “uz rokas” nevar pārsniegt 1449 eiro mēnesī.

No Saskaņas ievēlētais eiroparlamentārietis Re:Baltica paskaidroja, ka izskatījis vairākas kandidatūras, bet pieņēmis Grigules meitu valodas zināšanu dēļ. “Es šo jaunkundzi pazīstu sen. Man viņa patika,” pamatojis Mamikins. Savukārt uz jautājumiem par savu dzīvesbiedri deputāts atbildēja: “Nav komentāru”.

Zemāks redzams Mamikina skaidrojums:

 

Savukārt ZZS biedre Grigule uz jautājumiem medijam vispār neatbildēja. 

Re:Baltica arī secinājusi, ka deputāte kopš ievēlēšana 2014. gadā Grigule uzstājusies tikai četrās plenārsēdēs (šogad nevienā), sagatavojusi tikai vienu ziņojumu, parakstījusi trīs rezolūcijas un vispār uzdevusi septiņus jautājumus, bet šogad tikai vienu. Proti, medijs norāda, ka deputāte, lai gan bija izvērsusi aktīvu priekšvēlēšanu kampaņu, ir ļoti neaktīva parlamentāriete. 

Grigule šīs nedēļās laikā tika kritizēta arī par balsojumu Eiropas Parlamentā. Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka Grigule kopā ar politiķiem Mamikinu un Tatjanu Ždanoku nobalsojusi pret Eiropas Parlamenta (EP) pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Piektdien premjers Māris Kučinskis (ZZS), kurš ir Grigules partijas biedrs, norādīja, ka deputātes Grigules balsojums neatspoguļo Latvijas pozīciju stratēģiskās komunikācijas jautājumā, kas pēdējos gados ir kļuvis par vienu no aktuālākajiem jautājumiem gan ārpolitikā, gan arī iekšpolitikā. Viņš paziņoja, ka norobežojas no deputātes balsojuma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas