Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Gripa bērnudārzos vēl neizplatās

Lai gan strauji pieaug saslimstība ar gripu, portāla Diena.lv aptaujātie pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji apgalvo - neviens saslimstības gadījums vēl nav konstatēts.Rīgas rajona privātās sākumskolas Vinnijs vadītāja Ilze Jaunpetroviča apgalvoja, ka otrdienas rītā neviens vecāks vēl nav ziņojis par šādu saslimšanu.

“Varbūt kāds ir, bet uz šo brīdi var teikt, ka ir labs apmeklējums – no 94 bērniem šodien skoliņā ir 87,” par apmeklējuma datiem stāstīja I.Jaunpetroviča.Regīnas Sakaites vadītajā bērnudārzā _Remeos_ Rīgā no 120 pirmsskolas vecuma bērniem otrdien bijuši 86. “Ir kādas salimšanas, bet nevar teikt, ka tā ir gripa. Ir iesnas, klepus, arī citi iemesli, kādēļ bērni neapmeklē bērnudārzu,” stāstīja R.Sakaite.Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē _Eglīte_ arī vēl nav konstatēts neviens saslimšanas gadījums ar gripu. Vadītāja Ināra Nagle informēja, ka otrdien bērnudārzā neieradās 40 bērnu. Cēsu 1. pirmsskolas izglītības iestādē un Jelgavas pilsētas bērnudārzā _Gaismiņa _neviens gadījums nav reģistrēts. Aizvadītajā nedēļā visaugstākie rādītāji - 20 saslimšanas gadījumi ar gripu uz 100 000 iedzīvotāju -  konstatēti cilvēkiem vecuma grupā no 15 līdz 64 gadiem, liecina Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) dati. LIC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs infomēja, ka 17 gadījumos saslimuši bērni vecumā līdz 4 gadiem. Desmit gadījumos pēc palīdzības vērsušies bērni un pusaudži vecumā no 5 līdz 14 gadiem.Pagājušās nedēļas laikā bērniem līdz četru gadu vecumam reģistrēti 5000 augšējo elpceļu slimību gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju.   J.Perevoščikovs atgādināja, ka saslimstība ar gripu tikai pieaugs, tādēļ jāievēro visi iespējamie profilakses pasākumi. Mediķi iesaka veselīgu uzturu un pastaigas svaigā gaisā. Pieaugušajiem arī atsacīšanos no kaitīgiem ieradumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas