Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Grūtups: rudenī būs jādomā par nācijas glābšanas fondu

Advokāts Andris Grūtups ir uzsācis kampaņu, lai aicinātu cilvēkus palikt Latvijā nevis doties prom darba meklējumos uz ārvalstīm. Aicinājums reklāmas rullīša veidā tiek demonstrēts televīzijā. “Valsts esam mēs paši un man kā valsts pilsonim likās, ka ir īstais brīdis tērēt naudu un aicināt nebraukt prom,” Latvijas televīzijā otrdien sacīja advokāts. Viņš gaidījis, kad par šo jautājumu runās augstākās valsts amateprsonas – premjers un prezidents -, tieši aicinot cilvēkus nedoties prom, taču tas nav noticis. Tā kā nesagaidīju, domāju, ka īstais laiks šādu kampaņu sākt, viņš sacīja.

A.Grūtups uzskata, ka rudenī var nobriest situācija, kad būsim spiesti dibināt nācijas glābšanas fondu, kurā visi, kas var, iemaksā, lai pabalstītu tos cilvēkus, kuriem naudas nav un kuri taisās braukt prom bezizejas dēļ. “Mums būs jārīkojas kā pažarniekiem, kad būs jāsavāc nauda un jāpabalsta cilvēki. Es gaidu, ka valsts daudz aktīvāk iejauksies ekonomikā. Ziniet, teiciens, ka valstij nav jānodarbojas ar uzņēmējdarbību, arī ir naivs. Ir periodi, kad valstij ar to ir jānodarbojas, pat jādibina uzņēmumi.”

A.Grūtups veltīja kritiku žurnālistiem, kā tie stāsta par jaunu emigrācijas vilni un cilvēku došanos prom no Latvijas. Sižeti televīzijā nerādot, ka aizbraucot cilvēki sastopas ar daudzām problēmām – viņi tur būs svešinieki, nekad nebūs savējie un vispār esot jāaizmirst par karjeras taisīšanu.

Advokāts arī minēja, ka Latvijā nepamatoti tiek lietots teiciens "es mīlu šo zemi, bet nemīlu šo valsti".

“Šie cilvēki, kas šo lozungu izplatīja, bija mazizglītoti. Lozungu 20.gs sākumā pirmoreizi izteica krievu ģenerālis, kas bija Armēnijas iekarotājs. Viņš teica: forša zeme, tikai armēņi man nepatīk. No turienes nāk šis teiciens, tam ir genocīda izcelsme. Cilvēki savā naivumā sāka šo lozugu tiražēt, kas ir absolūti nepamatoti.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas