Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Gruzdovs: No PSRS iebraukušajiem grūti samierināties ar Latvijas neatkarību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Alise Ozola
A
Piekrītu cienījamam režisoram, tikai žēl, ka šobrīd lielu aktivitāti par otru valsts valodu, arī par pilsonību visiem nepilsoņiem izrāda tieši jaunā krievvalodīgo paaudze. Tāpēc man šķiet, ka tā ir nācijas iezīme - diktēt visiem savus noteikumus, uzkundzēties citiem. Kad tas neizdodas, izrāda necieņu un bojā citiem dzīvi.
De Fekts
D
Gruzdovs ir gudrs cilvēks. Pieļauju, ka lielu lomu viņa nacionālo jautājumu izpratnē spēlē arī laulība ar I.Rogu. Un nedrīkstam ignorēt faktu, ka krievi ir dažādi - ir intelektuāli inteliģenti un ir tādi, kas nezina - ka uz poda nav j'akāpj ar kājām... Tāpēc jāpiekrīt augstāk iepostētajam, ka psrs laikos pa visu lielo valsti vazājās un laimi meklēja ne jau paši kulturālākie ļauži. Pēc kara pie Baltijas jūras savilkās vieglas dzīves tīkotāji i pročaja svoloč.
Arī
A
demokrātijas citadelē ASV valsts pārvaldē nestrādā jumbu-jumbu cilts valodā runājoši afroamerikāņi,bet gan tie ,kas ir pieņēmuši šo valsti kā savējo ,atzīst un pilda šīs valsts likumus un runā valsts valodā-t.i. angļu valodā.Kaut gan tie jumbu-jumbu tur dzīvo jau daudzas paaudzes un atšķirībā no mūsu jumbu-jumbu-tika tur ievesti vardarbīgi ,nevis atskrēja paši ,lai ieviestu savus tikumus un pārvērstu valsti par Krievijas sādžu.
Andris
A
Redzi ,----un ieva pēkšņi apklusa.Laikam jau OKUPANTU radījums
Tikai
T
vispirms iedzīvotāju nacionālo sastāvu vajadzētu atgriezt pirmsokupācijas līmenī.
cerība
c
Biju un pētīju! Oficiāla statistika ir tāda, ka tikai 10% ierēdņu ir ar krievu uzvārdiem, brt īsto krievu vēl mazāk! Ne tikai ministrijās, bet arī visādās aģentūrās un komisijās... Bet kuram tā miesa slinkāka, par to var pastrīdēties! Dēļ manis nevienam nav uz pirkstgaliem jāstaigā, neesam jau baleta izrādē... Bet darbiniekiem valsts iestādēs jābūt attiecīgās proporcijās pret iedzīvotāju nacionālo sastāvu! Tad arī būs īsta demokrātija! Starp citu, arī sieviešu skaitam jābūt atbilstošam...
Utopija
U
Nu, uzvārds nenosaka tautību. Piemērs ir deputāts Elksniņš. Un neticu, ka kādu cilvēku tikai tāpēc neņem darbā, ka viņš ir krievs. Noteicošais ir valodas prasmes līmenis un paša cilvēka vēlme strādāt kādu konkrētu darbu.
  • 0
  • 0
Ministry of Truth
M
Izvelc savu slinko miesu cauri jebkuras ministrijas mājas lapai, kur uzvārdi, vārdi minēti, tad mal savu tukšo runu. Apvainošanās ir poza. Lai nācija tevis dēļ uz pirkstgaliem staigātu... es jau teicu, nesagaidīsi savā dzīvē to.
tramtramtram
t
Piekrītu Gruzdovam, bet gribu izteikt kādu domu par to okupāciju. 1940. gadā notika Latvijas okupācija un fiziski tika izbeigta 1990. gadā, bet krievu prātos tā okupācija joprojām turpinās, jo viņi gandrīz nevienā citu pamatnāciju apdzīvotā teritorijā neievēro šo tautu valodu, tradīcijas mentalitāti, sadzīvi, bet visiem grib uzspiest tikai un vienīgi krievu "variantu"...t.i. okupācija tiek turpināta un izdomāti visādi iegansti, atrunas un viltības (bet ne aicinājumi ievērot vietējās tradīcijas), lai tikai pakļautu mazākas tautas un viņu teritoriju. NEVIENA CITA TAUTA TĀ NERĪKOJAS!!! Pie tam vēsturiski tiek pakļautas kaimiņu tautas un viņu zemes! Krievijā drīz viss tiks pārkrievots un nekas interesants tur nebūs atrodams, ja nu vienīgi muzejos to varēs uzzināt!
Jānis
J
Tikai zemas kultūras cilvēks var nodzīvot okupētā valstī gadu desmitus un nezināt valsts valodu.Neviens neliedza mācīties valodu,izņemot "atbrīvotāju"kultūras līmenis.
cerība
c
Paskaties statistikas datus un tad lamājies! Viens cilvēks nav 40% no kopējā skaita! Gorbunovs, Rjabcevs un... Visi no jauktām ģimenem pārsvarā...
Ministry of Truth
M
Beidz vienreiz melot. Kas, piemēram, šobrīd vada VID? Ko?
Tuvāk patiesībai
T
Tie krievi, kas uzradās Latvijā pēc kara, šodien saka, ka toreiz latviešiem bijis AUGSTĀKS kultūras līmenis, nekā tas ir tagad ... Tagad RETI kurš ir patiesi INTELIĢENTS cilvēks ...
Dace
D
Paldies režisoram par sapratni un cieņu!
alberts
a
"Dabistiski" - 50 gadus valdīja bez ierobežojumiem un pekšņi - pasiem jasak DZĪVOT!Traki!
cerība
c
Krievu valoda krievu bērniem ir dzimtā valoda un to atņemt nedrīkst! Līdz ar dzimto valodu viņi mācās arī latviešu valodu ļoti lielā apjomā un varēs strādāt Latvijā, ja vien būs darbs!!! Ja nebūs, brauks projām kā krievi, tā latvieši! Bet par ierēdņiem krievu bērnus neviens neviens nekad nepieņems, lai cik labi viņi prastu valodu!
Ticība
T
Nu kāpēc vajag muldēt? Par kādu dzimtās valodas atņemšanu ir runa? Atkal Runa ir tikai par mācībām valsts valsts valodā valsts skolās, kā tas ir visā pasaulē, un tas ir normāli. Paskaidro, kāpēc krieviem vajadzīgas īpašas tiesības? Un tā nu gan nav taisnība, ka krievus nepieņem par ierēdņiem.
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas