Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Gundars Bērziņš: Latvija virzās uz mākslīgi izraisītiem etniskajiem konfliktiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
avina antonova berezovska drugs
a
musļims te gatavo otru Čečeniju un malienas komuņagu glupo voldis gaida uz martu, laikam Maskavā solīts.
vilks (ne jenotvilks)
v
Pareizi Bērziņš saka,tikai vai to dzird jenoti un nacisti !
Ivars Graudums
I
Kopeeja izgliitiiba skolaas latvieshu valodaa buutu veicinaajusi kopeejas sabiedriibas rashanos. Savu "dzimto valodu" krievi vareeja lietot gjimenee un maajaas. Taa to dara Vaacijas turki un taa tas ir pareizi. Un Merkele neko citu neveelaas. Un Beerzinjam buutu jaaredz turku izcelsmas politikjus vaacijaa un jaukaas TV darbinieces ar turku vaardiem un uzvaardiem. Par taadiem turkiem Vaacieshi priecaajaas!
Ivars Graudums
I
Kopeeja izgliitiiba skolaas latvieshu valodaa buutu veicinaajusi kopeejas sabiedriibas rashanos. Savu "dzimto valodu" krievi vareeja lietot gjimenee un maajaas. Taa to dara Vaacijas turki un taa tas ir pareizi. Un Merkele neko citu neveelaas. Un Beerzinjam buutu jaaredz turku izcelsmas politikjus vaacijaa un jaukaas TV darbinieces ar turku vaardiem un uzvaardiem. Par taadiem turkiem Vaacieshi priecaajaas!
e1
e
Nepiekrītu par konfliktiem. Konfliktu nav tik daudz un tie nav tik būtiski, lai par viņiem tik daudz un tik skaļi muldētu visos mēdijos, nepārtraukti uzturot šo tēmu. Jo mazāk par tiem mēdiji un politiķi publiski un bezmērķīgi filozofēs, jo ātrāk tie apdzisīs.
motorzaagjis
m
Ekspolitikji un lielkrievu sovinistu liidzjuteej Berzinj, VL kampanja bija pilniigi atbilstosa ES praksei, jo citaas ES daliibvalstiis nav valsts finanseetu skolu ar krievu valodu. Tas pirmkaart. Otrkaart, neesiet naivs un nesaacit te apgalvot, ka ja nebuutu VL iniciatiivas, tad ljindermaniesi (visi tie, kas grib uzspiest krievu valodu Latvijaa) vienaa anglju mieraa uznjemtu SC neiekljausanu valdiibaa. Tagad par tanku piemineesanu. Vai juus uzskataat, ka muusdienu vaacietim buutu obligaati jaakljuust par neonacistu taapeec, ka vesturee tiek piemineets otrais pasaules karsh un nacistu rezhiima agresija sajaa karaa? Nee? Bet tas jums netraucee apgalvot, ka komunistu agresijas piemineesana radot lielkrievu sovinismu. Un veel. Vai juusupraat, ja Latvijaa netiktu piemineeta komunistu agresija un okupaacija, lielkrievu sovinisti kljuutu Latvijas patrioti un atteiktos no absurdaam prasiibaam uzspiest latvijai krievu valodu?
monitors
m
Valsts finansētas krievu skolas ir Igaunijā un Lietuvā. Lietuvā ir arī valsts finansētas poļu skolas. Igaunija un Lietuva ir ES dalībvalstis.
  • 0
  • 0
motorzaagjis
m
revizionistu bljaaveejam. otraa pasaules kara veesture ir fakts un to neviens nav atceelis. un ja tu bljaaveej meeginaatu ar siem pasiem vaardiem attaisnot nacistu reziimu tad vareetu visu muuzu taisnoties, ka neesi neonacists un naida kurinaataajs. ir beigusies tie laiki kad juuseejie vareeja kaut ko panaakt ar augstpraatiigu bljaustiisanos. starp citu, bljaustiisanaas neattaisno komunistu noziegumus, bet tikai raksturo neobolsevikus kaa ljaunuma impeerijas mantiniekus, gatavus uz jauniem noziegumiem.
  • 0
  • 0
par tankiem
p
Ja nav nekā nopietna, atliekt vilkt ārā miskastē izmestus un apzelētus argumentus. Tikpat "gudri" būru stāstīt, ka Latvija zeltu, ja viens ministru prezidents nebūtu iegādājies zeltītus podus.
  • 0
  • 0
Bērziņ!
B
Vai, Jūsuprāt, ir normāli dzīvot, visu laiku virzoties kā pa plānu ledu. Skolām jau sen bija jābūt tikai valsts valodā. Šis referendums tikai atklāja patieso situāciju, neko īpaši neizprovocējot. Tā vienkārši tas ir un tas nav normāli. Tā tas nedrīkst būt.
Laimonis
L
Tie, kuri vaino VL spriedzes radīšanā, var droši savās fantāzijās ļauties krievpadomju ateisma „laimes leiputrijai” savās gultās un netraucēt latviešus, kas vēlas atbrīvot Latviju no krievpadomju okupācijas sekām „Visu Latvijai!” organizētā kampaņa par izglītību latviešu valodā Latvijā jāturpina.. Veiksmi „Родной язык” agresīvajiem krievguberņu cīnītājiem Krievijā!
nn
n
Jenotsuņu komentētāji var lamāt Bērziņu cik grib, bet viņam IR TAISNĪBA. Turklāt, visu šo nacionālistu vs krievu jezgu atbalsta tādi tirliņi kā Dombrovskis, kura vienīgais nopelns esot - "neko sliktu nav izdarījis". Ja ņem vērā, ka viņš neko labu arī nav izdarījis, tad, protams, vajag viņu mīlēt un viņa nekā nedarīšana ļaus turpināties nacionālā naida politikai, kas piesedz viņa ekonomomisko politiku, kas latviešus (nevis krievus!) aizdzen no Latvijas.
Juhans
J
Pirms VL ienākšanas Saeimā nekas tāds nebija iedomājams. Tagad tas liekas kas jauns, rīt jau nacionālie konflikti uz ielām būs pašsaprotami.
alberts
a
Nesatraucies - sadzīviska līmenī viss ir kārtība un runājam abās valodās - ja puišeļi kautkur izkausies tad tas ta bijis vienmer. Stulbākie numuri protams IR 16.marts un 9.maijs! Bet tos jau policija uzpasē.
  • 0
  • 0
Ne tā!
N
"Tikmēr mēs nez kāpēc mēģinām krievus padarīt par latviešiem," sacīja ekspolitiķis." Tikpat labi var pajautāt, kādēļ Latvijas valstij uz sava rēķina valsts skolās būtu jāštancē JAUNI KRIEVI???!!! VL! referendums jau nebija par krievu skolu aizliegšanu. Jautajums bija par konkrēti VALSTS skolu pārkārtošanu izglītībai VALSTS valodā. Nacionālās mazākumtautību skolas jau tāpat tiek dažādi atbalstītas.
koijots
k
Varbūt izskaidro, ko nozīmē "uz sava rēķina"? Lai šo objektīvi novērtētu, būtu jāmēģina saskaitīt, cik katrs maksā nodokļos - cik tie, kas parakstījās par krievu valodu, cik tie, kas par izglītību tikai latviski utt. Baidos, ka tas diezin vai ir iespējams, tāpēc naudas lietas visā šajā pasākumā būtu pēdējais, ko vajadzētu pīt iekšā.
  • 1
  • 0
Ne tā!
N
Valdošās partijas neko neprovocē. Provocē destuktīvā opozīcija un viņu "ārpusparlamenta" draugi. Konkrēti Saskaņas Centrā ietilpstošie krievu imperiālisti un šovinisti un Lindermana un Osipova pro-fašisti.
Bērziņa kaimiņš
B
Neaiztiekat un nelamājiet manu kaimiņu,viņš ir lobs cilvēks,tikai nav smuks un nav gudrs ,bet arī to viņam var piedot, jo tauki spiež uz smadzenēm,bet ja jūs būtu redzējuši cik mēs vakar samagona izdzērām ar krieviem tad jūs nebrīnītos kā var sarakstīt tādus murgus Gundaram lojālā avīzē,īsāk sakot nauda nesmird.
Bērziņa sābrim
B
Kurini,kurini,jenot!Tev tā vaukšķēšana labi iznāk!
  • 1
  • 0
Jūlis
J
Piekrītu Bērziņam. Visu Latvijai mēģina laimi ne visai skaidros ūdeņos.Viņiem to vajag priekš pašapliecināšanās un elektorāta konsolidēšanas. Saeimai un valdībai nevajadzētu iesaistīties šajās vienas partijas aktivitātēs. Diemžēl Vienotība ir iesaistījusies šajās provokatīvās aktivitātēs. Tas liecina par Vienotības politiķu neattapību.
vilis
v
Kaut kur jau taisnība ir.Taču problēmas bija,tikai apslēptas.Neredzu nekā slikta visā šajā jezgā,cilvēkiem vajag izteikties.Kanādā arī bija referendums par Kvēbeku un viss atrisinājās normāli,civilizēti.Bārdu uzaudzējis un nosirmojis.Jā,veci paliekam.
alberts
a
Ja visi krievvalodīgie dzivotu Daugavpili - ka piem. franciski runajosie Kvebeka - šeit nebutu problēmu ieviest "divvalodību" - BET! "mūsu Rīgā" un galvenajas pilsētas ir vismaz puse "krievvalodīgo" - kas tad notiks - notiks tā ka bija CCCP laikos."govoriķe na celovečeskom jazike" - TEV uzbrēks.
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas