Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Hokejists Ozoliņš paziņo par aiziešanu no sporta un startēs vēlēšanās no Latvijas Attīstībai

Ilggadējais hokejists Latvijas izlasē un Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Sandis Ozoliņš nolēmis beigt sportista gaitas un pievērsties politikai, un plāno startēt 12.Saeimas vēlēšanās, viņš paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1.

Ozoliņš atklāja, ka ir iestājies politiķa Einara Repšes dibinātajā biedrībā Latvijas nākotnes forums un kļuvis par tās ģenerālsekretāru. Viņš teica, ka loģisks solis būtu no Repšes dibinātās partijas Latvijas Attīstībai saraksta startēt oktobrī gaidāmajās vēlēšanās.

Izklāstot savu redzējumu, viņš uzsvēra, ka ir ticies ar vairāku partiju pārstāvjiem, un nolēmis "ar tikpat pilnu atdevi" kā sportā turpināt darboties Latvijas labā. Viņš uzsvēra, ka neplānojot kļūt par partijas "lokomotīvi", taču viņam simpatizējot ideja par plašāku politisku atbalstu uzņēmējdarbībai.

"Gribu būt aktīvs, strādāt sabiedrības interesēs, par attīstību un nākotni," teica Ozoliņš, atzīstot, ka jau iepriekš nav noliedzis pievēršanos politikai.

Viņš izteica pateicību vecākiem un ģimenei, komandas biedriem un treneriem. Viņš atzina, ka apzinoties, ka nespētu kvalitatīvi turpināt spēlēt vēl vienu gadu. "Nē, es to nevaru," teica Ozoliņš. Viņš arī uzsvēra, ka viņam paveicies tik ilgus gadus darīt to, kas ir viņa sirdslieta. Tāpat viņš vēloties darīt turpmāk, izmēģinot spēkus citā jomā. 

Ozoliņš reiz līdzdarbojies partiju apvienības Par labu Latviju (PLL) reklāmas kampaņā. 2010.gada rudenī dienu pirms 10.Saeimas vēlēšanām, kad partiju reklāmas publiskās vietās vairs nedrīkstēja būt, tika izlikti plakāti ar Ozoliņa ģīmetni un hokejista kreklu ar viņa numuru 8, kas sakrita ar PLL saraksta numuru Saeimas vēlēšanās. Ozoliņš, lūgts par to izteikties raidījumā 1:1, aizvien atteicās atzīt, ka šādi līdzdarbojies slēptā partijas reklāmā, bet gan tādējādi daudzinājis hokeju un sportu.

Profesionāļa karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas Dinamo rindās, bet gadu vēlāk viņu ar kopējo 30.numuru draftēja jaunizveidotais NHL klubs Sanhosē Sharks. NHL Ozoliņš debitēja 1992.gada rudenī, pasaules spēcīgākajā līgā ar pārtraukumiem spēlējot līdz pat 2008.gadam. Kopumā viņš pārstāvējis sešus dažādus klubus – Sharks, Kolorado Avalanche, Karolīnas Hurricanes, Floridas Panthers, Anaheimas Ducks un Ņujorkas Rangers.

Karjeras lielāko panākumu Ozoliņš guva 1996.gada pavasarī, kad kā pirmais un pagaidām vienīgais latvietis virs galvas cēla prestižo Stenlija kausu. Tāpat viņš piedalījies septiņās NHL Visu Zvaigžņu spēlēs.

Savā NHL karjerā uzbrūkošais aizsargs Ozoliņš aizvadīja 875 regulārā čempionāta spēles, iekrājot 564 punktus (167+397), bet 137 play-off mačos tikai pie 90 (23+67) punktiem.

Kopš 2009./2010. gada sezonas Ozoliņš pārstāvēja Rīgas Dinamo klubu KHL čempionātā, esot arī komandas kapteinis. Vienīgais izņēmums bija 2012./2013.gada sezona, kad Latvijas hokeja leģenda spēlēja Mitišču Atlant komandā. Savā KHL karjerā šobrīd 41 gadu vecais Ozoliņš aizvadīja 224 regulārā turnīra spēles (28+89), kā arī 36 izslēgšanas mačus (1+14).

Latvijas hokeja izlases sastāvā Ozoliņš piedalījies trijos pasaules čempionātos (1998, 2001, 2002) un trijās olimpiskajās spēlēs (2002, 2006, 2014). Šī gada februārī Sočos Ozoliņš aizveda Latvijas hokejistus līdz lielākajam panākuma izlases vēsturē - 8.vietai olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr 2011.gada pasaules čempionātā viņš ieņēma izlases ģenerālmenedžera amatu, bet pēc neveiksmīgā turnīra kopā ar visu treneru korpusu tika atbrīvots.

Maijā Ozoliņš par nopelniem valsts labā saņēma trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Ozoliņš ir līdzīpašnieks trīs uzņēmumos, liecina Firmas.lv informācija. Viņam pieder 90% daļu Ķīšezera krastā esošā Ozo golfa kluba apsaimniekotājā SIA Golfs&karti, kas pagājušo gadu noslēdza ar 495 367 eiro apgrozījumu un 29 792 eiro peļņu. Apgrozījums, salīdzinot ar 2012.gadu, pieauga par 5%, peļņa - par 6%. Tāpat Ozoļiņa īpašumā ir 100% SIA Sporta projekti un 33,3% SIA Golfa parks. Abi šie uzņēmumi līdz pagājušā gada beigām aktīvu darbību nebija sākuši.

Uzņēmumam Golfs&karti pieder 49,92% SIA Rīgas golfa skola daļu. Golfa skolā tik pat - 49,92% - daļu pieder baņķierim Valērijam Belakoņam, kurš ir arī viens no biedrības Latvijas nākotnes forums dibinātājiem.

Ozoliņš iepriekš iesaistījies vairākās ar hokeja attīstības veicināšanu saistītās biedrībās. Patlaban viņš aizvien ir hokeja kluba Vilki OP amatpersona.

Pērn žurnāls Kapitāls hokejistu minējis Latvijas miljonāru Top 100 sarakstā.

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas