Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Iedzīvotāji Saeimas deputātiem sūdzas, ka nevar redzēt digitālo TV

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija saņēmusi neskaitāmus telefona zvanus, kuros iedzīvotāji sūdzas, ka ne tikai attālākos Latvijas reģionos, bet arī Pierīgā pēc dekoderu iegādes sabiedriskā televīzija digitālajā apraidē nav redzama, trešdien informēja komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Lai noskaidrotu situāciju, ceturtdien, 11.martā, iecerēts tikties ar SIA _Lattelecom _pārstāvjiem."Mēs neprasām, lai _Lattelecom _visiem Latvijas iedzīvotājiem iegādātos dekoderus vai jaunus televizorus digitālās televīzijas uztveršanai, taču viņu pienākums ir pirmkārt nodrošināt kvalitatīvu signālu ikvienai Latvijas mājsaimniecībai," norāda deputāte.Uz komisijas sēdi aicināti Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP), Lattelecom, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC), kā arī Latvijas Raidorganizāciju asociācijas pārstāvji. 

Reaģējot uz I.Circenes izteikumiem, Lattelecom izplatījis paziņojumu, kurā noraida apgalvojumus, ka ciparu televīzijas signāls nav pieejams. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas, LVRTC veiktie vairāk nekā 1000 mērījumi 95 dažādos Latvijas punktos apliecina, ka ciparu signāls ir pieejams 99,6% teritorijas.

Lattelecom aicina iedzīvotājus, kuriem ir aizdomas, ka tieši viņu dzīvesvietā ciparu TV signāla nav, zvanīt nevis uz Saeimu, bet gan uz Lattelecom klientu servisa tālruni 177. Pārbaudi uzņēmums sola veikt bez maksas. Tāpat uzņēmums jau ir sazinājies ar I.Circeni, lai saņemtu informāciju par Saeimā saņemtajiem zvaniem.

Kopš Virszemes televīzijas komercapraides uzsākšanas augustā Lattelecom klientu servisā problēmas pieteikuši 1200 klienti, lielākajai daļai no viņiem bija jāpārstartē dekoders, jāpārskaņo kanāli vai jānomaina antena un nevienā gadījumā problēmas vaina nav bijusi ciparu signāla neesamība, apgalvo uzņēmums.

Patlaban 90 000 mājsaimniecību ir pārgājušas no analogās uz ciparu apraidi, kas ir trešā daļa no analogās televīzijas lietotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas