Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Iekšējā pārbaudē neatklāj pārkāpumus žurnālistes Naglas kratīšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jukums
J
Vai jāvērtē pēc likuma burta vai pēc likuma gara?
sudrabs
s
Nagle ir viena no tām žurnalistēm,kura ir gatava bruģēt sev ceļu uz slavas piramīdu vienalga ar kādiem līdzekļiem.Viņa nojauta,ka šajā lietā kaut kas var izdoties, jebšu paveikties. Bet meitēns gluži vienkārši šoreiz nošāva greizi. Piedod Nagles jaunkundze,bet Tu gluži vienkārši esi neprofesionāle darbā,kuru patreiz veic. Ir vajadzīgs talants,bet tāda Tev Nagles jaunkundze diemžēl nav...Tu vari rakņāties sīkumos, bet aiz Tevis arvien būs apstrīdama pati būtība...
Jančuks
J
Kāpēc bija jāraksta komentāri ar dažādiem nikiem? :)
manas intereses
m
Manis, kā sabiedrības locekļa interesēs ir, lai žurnālisti nepārkāpj likumu. Un viss!
viens likums
v
Kad citas amatpersonas nopludināja info par kādas žurnālistes aikadra dzīvi (saikni ar narkotikām un politisko angažētību), tad visi žurnālisti brēca: nu kā tā var, nu kā tā var. Tad nevienam pat prātā neienāca doma, ka sabiedrībai patiesībā ir jābūt tiesībām zināt, ja ne par narkotikām, tad vismaz par politisko angažētību. Tad dāmīte par sev nepatīkamās patiesības izpaušanu sev kā kompensāciju pieprasīja no valsts 15 reizes lelāku summu, nekā bērnam tiesa piešķir par tēva zaudējumu valsts dienestā.
iespēja
i
Varbūt tā ir viena no iespējām, kā lai žurnālists uzzin, kā jūtas personas, par kuru aizturēšanu vai dzīvokļa kratīšanu žurnālistiem tā patīk stāstīt.
Kur ir problēma?
K
Žurnālists nav nekāds izņēmums. Ja žurnālists ir iesaistīts noziedzīgā nodarījumā (par ko neapšaubāmi ir uzskatāma ielaušanās svešā datu bāzē un aizsargātu datu par citām personām lejuplādēšana un publiskošana), tad uz viņu attiecas tie paši likumi, kas uz citām personām. Un nav te ko vaimanāt.
duris jobelis
d
Un kur nu vēl atrunas, ka neesot viņu iepriekš pazinusi, lai gan izradās, ka gluži vai vienā gultā gulējusi ar gudrīti Neo :D _________________________________________________________ ______ Kad? Kur? Un cikos?
Jukums
J
Kādā veidā tad tie uzņēmumi tikai apdraudēti??? Vai tādā, ka sabiedrība lieku reizi pārliecinājās par šo valsts uzņēmumu priekšnieku pārmilzīgajām algām, prēmijām, sociālajām garantijām? Salīdzināšanai piebildīšu, ka apejot likudošanu šobrīd, tā saucamie, simtlatnieki strādā vispār bez kādām sociālajām garantijām.
iespējams,mnvhu
i
sapnis Neo ,tas ir smalks joks,lai palīdzētu vieno tībai /miķelsona vietā -ārzemniekami/ Vieno -'ības dumburs ar nagliņu ,v-ības jaunizceptais aizstāvis advokāts losis bez diploma,JL valdības klusēšana pus gada garumā par Vid caurumu,mūrnicas poliču apstiprinājums par neo nevainību, tautas sašutumu izraisītais šoks par latvenergo algām, vēl lielāku algu noklusēšana ,utt, ujp teiksiet ,ka tās ir tikai pārdesmit sakritības?sakritība ,ka īlens- par labu vien-ībai "?intuīcija saka ,ka tas ir labi saplānots vienot-ības mediju un viņu kursabiedru priekšvēlēšanu shēma pret PLL un SVF samaksa parlāču slavināšanu..
iespējams,
i
sapnis Neo ,tas ir smalks joks,lai palīdzētu vieno tībai /miķelsona vietā -ārzemniekami/ Vieno -'ības dumburs ar nagliņu ,v-ības jaunizceptais aizstāvis advokāts losis bez diploma,JL valdības klusēšana pus gada garumā par Vid caurumu,mūrnicas poliču apstiprinājums par neo nevainību, tautas sašutumu izraisītais šoks par latvenergo algām, vēl lielāku algu noklusēšana ,utt, ujp teiksiet ,ka tās ir tikai pārdesmit sakritības?sakritība ,kā īlens- par labu vien-ībai "?intuīcija saka ,ka tas ir labi saplānots vienot-ības mediju un viņu kursabiedru priekšvēlēšanu shēma pret PLL un SVF samaksa parlāču slavināšanu
vispār
v
sabiedrība ir arī tie uzņēmēji un firmas, kuri šo darboņu vieglprātības un visatļautības dēļ tika apdraudēti. viss ir pareizi. pārāk daudz uzticamies žurnālistu muldēšanai.
Jukums
J
Uzskatu, ka šajā gadījumā Neo (lai kurš vai kuri tie arī būtu) un cienījamā žurnāliste iestājās par visas sabiedrības interesēm. Viņi varēja to nedarīt, bet vienkārši visu cilvēku intereses stādīja augstāk par iespējamo risku. Paradoksāli, bet vismaz šajā gadījumā policija neaizsargāja sabiedrības intereses, bet gan tikai izmantota lai rupjā veidā apkarotu tos, kuri to dara valsts amatpersonu un ierēdņu vietā. Jau pati šī situācija ir absurda. Praktiski konflikts ir starp likuma burtu un likuma garu. Un mums mēģina iestāstīt ka šāda likuma izpratne ir visas sabiedrības interesēs. Absurds!!!
Ieva
I
Bet tu par tādiem informācijas avotiem un to aizsardzību nekad neko neesi dzirdējis? Nē, pie mums pilnīgi iespējams augstāk stāvoši ir nekam nederīgie deputāti, kas var mierīgi izsprukt no soda arī tad, kad pārkāpums ir acīm redzams, taču cilvilzētās valstīs ir citādi. Ieskaitot to, ka žurnālists pats palīdz atlasīt, kuru informāciju policis drīkst savākt un gar kuru viņam nav ne vismazākās darīšanas....TURKLĀT GALVENAIS JAUTĀJUMS PALIEK: KĀPĒC, JA JAU UZ IESPĒJU IZKRATĪT ŽURNĀLIST, GAIDĪJA TIK ILGI, NEVARĒJA PAGAIDĪT VĒL? Kaut vai tāpēc, lai nevajadzētu (?) klupt virsū vakarā kāpnēs?
'ļoti pareizi
&
Es nesaprotu, kāpēc šī Ievas pieminētā nabaga sieviete ir kaut kādā veidā augstāk stāvoša par parastu iedzīvotāju tikai tāpēc, ka ir žurnāliste. Likumpārkāpums bija nopietns, ir uzsākti daudzi kriminālprocesi gan pret Neo, gan no firmām, kuru dati tika nelikumīgi iegūti un izplatīti trešajām personām, un lieta bija pietiekami nopietna, lai veiktu kratīšanu. Ko tad jūs gribējāt - ka kratīšana būs iepriekš pieteikta mājas vizīte darba laikā? :D Es pilnīgi atbalstu, ka šādi okšķeri tiek turēti aizdomās. Ja viņai bija informācija, bija jāiet uz policiju, nevis jāuztaisa TV sižets, lai audzētu savu un raidījuma populritāti. Ja vina pa šiem gadiem strādājot zurnālistikā nav iemācījuies šo vienkāršo likumu, tad lai arī saņem pēc nopelniem. Un kur nu vēl atrunas, ka neesot viņu iepriekš pazinusi, lai gan izradās, ka gluži vai vienā gultā gulējusi ar gudrīti Neo :D Žēl, ka šī lieta tā noklususi, bet nu tā kā mediji Latvijā ir pērkami skaidrs, ka neviens jau nerunās par amata brāļa nesmuko sasmērēšanos...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas