Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Igaunija vēlas Latvijai atdot lielgabalus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zingo
z
sūds ar lielgabaliem. LV armijai daudz vairāk vajag mobilas, tuvas darbības rādiusa zeme-gaiss raķetes. Un izvietot pa visu valsti, lai X stundā būtu ko pielietot pret čeloveka tautiešu kaujas lidaparātiem. Estiņi to jau sen ir sapratuši un ne jau par velti tādas ir pasūtījuši un stratēģiski mazefektīvos lielgabalus atdod sābriem.
viesis
v
Šeit ir jautājums, vai mums tāda dāvana ir nepieciešama. Pirmkārt, tās uzturēšana prasīs papildus izdevumus, otrkārt, ir jādomā, cik reāli tā var uzlabot Latvijas armijas kaujasspējas mūsdienu apstākļos (par ko ir stipras šaubas). Bet pieņemt tikai tāpēc, ka kāds dāvina, un lai mēs varētu lepoties, ka mums ir sava artilērija, nu tas ir tā, muļķīgi.....
V
V
Tiešām - kurš tad ar lielgabalu pa zvirbuļiem šauj.
zvirbulis
z
igauņi nu gan šeit drusku pastulbi: - tērēt miljonus par lielgabaliem - nau kur naudu bāzt. nu a par dāvanu, protams, paldies, latvija varēs ieekonomēt
Zinošais
Z
Nedomāju, ka te viss tik primitīvi. Pirmkāt jau kuro gadu Latvija savos poligonos rīko mācības Igaunijas armijai: Otrkārt uzturēt kaujas tehniku bez munīcijas ir dārgs prieks. Un diez vai nākotnes kara vārdā Igaunija pirks lādiņus lielgabaliem, kas rūsēs kādā noliktavā. Trešārt Latvijas armija jau sen meklēja iespējas papildināt artilēriju, jo tās pamatā ir Čehijas armijas haubices. Ceturtkārt, sadarbība Baltijas valstu starpā ir apsveicama. Te var apskatīt, ka arī Latvija vienmēr palīdzējusi Igaunijai:
paregis
p
A norakstīta atombumba igauņiem nav?
heh
h
ar ko tie džeki igauņi, latvieši -taisās karot - pret tautu??? nauda lādiņiem maz ir? lielgabalus ar muzejā var apskatīt;)
redīss
r
veldri par kavalērijas ģenerāli un kādu bruņuvilcienu arī vajadzētu.
pupa
p
Ko reāli ,izņemot saeima sturmēšanu,ja tie nonāks tautas rokās ,vēl ar šiem lielgabaliem var darīt?
diskobumba
d
un kad mēs jau ieņemsim Tallinnu, tad viņi varēs kost pirkstos!!
Glens
G
These guns are not worth the scrap metal value. Minister please do not take them.
WALA
W
lai tik ņem, ja nekam citam nederēs tad muzejam vai Liepājas metalurgam tiks !!! Galu galā dzelzs arī ir ļoti svarīgs resurss !!!
Latvietis
L
eesti pois eesti pois kurvaa kurvaa esti pois
Karogs
K
Kara muzeja fondiem papildinājums. Pie reizes varēsim izmantot zemē atrastos nesprāgušos kara laika lādiņus mūsdienu armijas vajadzībām. Armijai veltītā raidījumā par čehijas dāvinātajiem prettanku lielgabaliem instruktors teica, ka mūsdienu kara apstākļos, ja lielgabala tēmeklī kareivis ieraudzīs tanku, tas būšot pēdējais šajā dzīvē redzētais.......! Ja vēl dabūtu pāris 50. - 70. gadu lidmašīnas, Latvija kļūtu par iecienītu vēsturisko filmu uzņemšanas vietu, jo mūsu armijā būs daudz vēstures artefaktu.
Lelle
L
Būs ar ko humpalniekiem pa zvirbuļiem šaut...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas