Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igaunija vēlas Latvijai atdot lielgabalus

Igaunijas Aizsardzības ministrija vēlas Latvijai atdot vecos 105 mm lielgabalus, kas Igaunijas Bruņotajiem spēkiem vairs nebūs nepieciešami, jo no Somijas saņemti 122 mm lielgabali, vēsta "EPL Online".

Par 122 mm lielgabaliem Igaunija Somijai samaksājusi vairāk nekā 30 miljonus kronu (1,34 miljonus latu). Lai gan pērnā gada februārī 105 mm lielgabalus bija iecerēts pārdot, tagad ministrijas dokumentu reģistrā atrodams ierobežotas piekļuves dokuments ar nosaukumu "105 mm lielgabalu atdošana Latvijai".

"Līdz šodienai Igaunijai nav izdevies sākt konkrētas sarunas par ieroču pārdošanu," skaidroja ministrijas sabiedrisko attiecību direktors Martins Jasko. Viņš arī atklāja, ka plānu maiņu noteikuši tehniski, politiski un ekonomiski apsvērumi. Tā kā 105 mm lielgabalus Igaunija saņēmusi no Somijas, tos pārdot tālāk bez Helsinku piekrišanas neesot iespējams.

Turklāt, kā norāda amatpersona, sarunas ar Latviju par lielgabalu nodošanu ir bijušas diezgan ilgstošas un ir reālistiskāk tos uzdāvināt nekā pārdot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas