Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Izvērtēs ekspremjera Kalvīša rīcību sakarā ar Jarinovskas atcelšanu no amata

Pēc septiņu gadu ilguša procesa Administratīvā rajona tiesa šodien pirmoreiz plkst.12 sanāks uz atklātu sēdi, lai izvērtētu toreizējā ministru prezidenta Aigara Kalvīša rīcības likumību - pārbaudītu tiesību atcelt valsts augstākos ierēdņus no amata pilnīgi bez jebkāda likumīga iemesla, portālu _Diena.

lv_ informē Kristīne Jarinovska, LU pētniece un toreizējā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre.Pēc Jarinovskas domām ministru prezidenta akceptētais informatīvais ziņojums ietver apzināti nepatiesas ziņas un Krimināllikuma 328.pantā paredzētā nozieguma pazīmes.Vēstīts, ka Jarinovsku 2006.gada 21.novembrī Ministru kabinets un ministru prezidents atcēla no valsts sekretāra amata, kā iemeslu minot Jarinovskas nelojalitāti Latvijas Republikai. Jarinovska uzskata, ka atcelšanai no amata nebija likumīga pamatojuma.Toreiz Jarinovska tika pārcelta no ierēdņa vietas, pēc viņas domām, fiktīvā darbinieka amata vietā Valsts vides dienestā. Amatu, kura amata aprakstam Jarinovska neatbilda, drīz likvidēja kā nevajadzīgu. Atbildētāja pusē tiesā ir pieaicināta ministru prezidentam padotā Valsts kanceleja.Ministru prezidents Valdis Dombrovskis vairāk ne kā četru gadu ilgā laikā atteicās noslēgt izlīgumu, uzturot iepriekš ieņemto Ministru kabineta pozīciju, skaidro Jarinovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas