Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis
Gobzems atzina, ka tik sadrumstalotā parlamentā partijām nav iespējams izpildīti pilnīgi visus programmā iekļautos uzstādījumus

Ja KPV LV paliks opozīcijā, "tādu opozīciju Saeima vēl nebūs pieredzējusi", sola Gobzems

"Ņemot vērā, ka mana profesija ir zvērināts advokāts, domāju, ka diezgan labi pārzinu tos instrumentus, kā opozīcija var ietekmēt parlamenta darbu. Tādu opozīciju parlaments nebūs pieredzējis. Tas ir pilnīgi skaidrs," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma partijas KPV LV iespējamo palikšanu opozīcijā komentēja partijas premjera amata kandidāta Aldis Gobzems.

"Tomēr mēs nedomājam par opozīciju, esam uzvarējuši vēlēšanas ļoti neticamā un sarežģītā priekšvēlēšanu maratonā. Ja Jaunā konservatīvā partija (JKP) gribēs sadarboties ar jaunajiem, nevis ar vecajiem, tad bez mums stabilu un savos solījumos konsekventu valdību nebūs iespējams izveidot," uzskata Gobzems.

Gobzems atkārtoja arī pēcvēlēšanu dienā pausto, ka valdības veidošana KPV LV vai JKP būtu jāuztic "aiz cieņas pret demokrātiju".

"Mums ir jāatgriežas pie Satversmes. Satversmes 56. pantā ir teikts, ka prezidents izvēlas premjera amata kandidātu, kuram pēc Satversmes gara vajadzētu būt tam, kam sabiedrība visvairāk uzticējusi savu balsi. Nākamais, kas attiecas pret demokrātiju - aiz cieņas pret demokrātiju tas būtu tikai pareizi, ka valdības kodols veidojas no KPV LV un JKP. Tā faktiski būtu arī šo partiju priekšvēlēšanu solījumu izpilde. Tas būtu godīgi un demokrātiski pret Latvijas sabiedrību. Pretējā gadījumā būtu zināmas novirzīšanās no priekšvēlēšanu solījumiem," izteicās KPV LV līderis.

Gobzems arī norādīja, ka viņa vadībā notiktu parlamenta saliedēšana. "Skaidrs, ka šis valdības veidošanas darbs nebūs vienkāršs, Saeima ir sadrumstalota, bet tajā pašā laikā katrās grūtībās ir  iespējams saskatīt arī pozitīvo, un pozitīvā lieta šobrīd ir tāda, ka ir izcila iespēja Latvijas simtgadē sākt saliedēt arī Latvijas parlamentu un sabiedrību. Tas bija viens no solījumiem, ko personīgi esmu devis pirms vēlēšanām," norādīja Gobzems un skaidroja, ka, viņaprāt, "politika nav kompromisu, bet pārliecināšanas māksla. Tas nozīmē, ka partijām būtu katrai jāizvirza tās idejas, par kurām tā var pārliecināt savus sadarbības partnerus vislabāk. Jāuzvar labākajām idejām un labākajam piedāvājumam attiecībā uz to, kas būtu vajadzīgs sabiedrībai. [..] Ar katru partiju varam atrast pieturas punktus." Viņš arī atzina, ka tik sadrumstalotā parlamentā "ir skaidrs, ka neviena partija šobrīd nav spējīga 100% izpildīt savu programmu."

 

Top komentāri

Nu nu
N
Tādu ākstu baru kā KPVLV Saeima tiešām vēl nav piedzīvojusi!!!
Lasita
L
Gobzems runā par cieņu pret demokrātiju?! Kur tad palika viņa paša cieņa pret demokrātiju, kad tika uzdoti neērti jautājumi, vai pasakot, ka izdzēsīs arā visus komentārus un komentētājus, ja tie būs komentējuši ko tādu, kas viņam nepatiks? Tiesa, tādu opozīciju tik tiešām neviens nebūs redzējis, tik žēl, ka cirks tiks uzturēts pa nodokļu maksātāju naudu
psihoanalīze
p
Paskatījos KPLV tusīņu gaidot rezultātus, Gobzema fiziognomiku utt.,atcerējos vēsturi-sanāk, ka kplv velk uz NSDAP 30.gados- Hitlers arī patika ekstravagantām dāmām, vēletājiem agresīva retorika , aplami solījumu, populisms. Ja vēl piesauktu žīdus būtu pilns komplekts. Garl;aicīgi nebūs. Interesanti vēlēšanu rezultāti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas