Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Jaunais iekšlietu ministrs centīsies nepieļaut policistu algu samazināšanu, palielinājumu nesola

Jaunais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Zatlera Reformu partija) centīsies nepieļaut policistu algu samazināšanu, bet atalgojuma palielinājums, visticamāk, nav reāls.

Savulaik drošības un aizsardzības iestādēs strādājošais Kozlovskis pēc apstiprināšanas amatā teica, ka prioritāte noteikti būs darbs pie nākamā gada budžeta un aizstāvēt policistu algu nesamazināšanu.

"Prioritāte, protams, ir budžets. Tas ir Iekšlietu ministrijai ļoti svarīgs jautājums, ja ņem vērā, ka pēdējos gados tas pastāvīgi samazināts. Aizstāvēt policistu algas ‒ tas būs tāds, manuprāt, nopietns pārbaudījums," atzina ministrs.

Viņš apzinās, ka budžeta izdevumi būs jāsamazina, taču precīzas summas vēl nav, ar ko būtu jārēķinās. "Tas nozīmē, ka par [algu] palielināšanu būs, protams, man liekas, nereāli runāt, bet jārunā par to, ka tas nedrīkst iet samazinājuma virzienā," uzsvēra ministrs.

Ministrs centīsies risināt arī policistu aizplūšanu un to plāno pārrunāt ar Valsts policijas vadību.

"Šogad, ja nemaldos, ir pietiekami liels skaits atvaļinājies, un aiziet ne tie sliktākie kadri. Tas ir viens no jautājumiem, ko pārrunāt ar Valsts policijas vadību un uzzināt viņu redzējumu, kā mēs varam iet virzienā, lai šo tendenci mainītu. Protams, tas ir arī saistīts ar finansējumu, līdz ar to tas jārisina kompleksi. Es ļoti ceru, ja būs lemts nostrādāt atvēlēto laiku, ka mēs tiešām izdarīsim kaut ko, ko esam apņēmušies," klāstīja ministrs.

Ministrs savā amatā sola arī pievērst uzmanību terorisma jomai, lai arī pašlaik terorisma apdraudējuma līmenis Latvijai nav augsts.

"Paldies Dievam, pašlaik apdraudējuma līmenis nav augsts, taču runa ir par virzienu, kurā sistēmai ir jāstrādā, piemēram, civilmilitārā sadarbība. Tas ir virziens, lai pārbaudītu, kāda ir mūsu gatavības pakāpe, lai neatkārtotos, piemēram, Norvēģijas traģēdija," pastāstīja Kozlovskis.

Jaunās valdības deklarācijā attiecībā uz sabiedrības drošību teikts, ka valdība apņemas veidot ilgtermiņa drošības un tiesību aizsardzības politiku, kā arī izveidot efektīvu sabiedriskās kārtības nodrošināšanas modeli valstī.

Par prioritāti noteikta cīņa pret tādiem noziegumiem, kas ietekmē ekonomiskos un tiesiskos procesus valstī.

Stingri tiek solīts kontrolēt imigrāciju no trešajām valstīm, samazinot nelegālo imigrāciju.

"Izveidosim vienotu, integrētu drošības struktūru vadības sistēmu, lai nodrošinātu efektīvu resursu pārvaldi un spēju reaģēt operatīvās situācijās, efektīvi izmantojot visus nacionālos un starptautiskajā sadarbībā pieejamos resursus," norādīts deklarācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas