Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

JKP atkal uzstās uz minimālo algu un neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neplāno izstāties no valdības, taču budžeta veidošanas sarunās ar koalīcijas partneriem atkal uzstās uz jau sākotnēji izvirzītajiem priekšlikumiem, tostarp par minimālo algu un ar nodokļiem neapliekamo ienākumu minimumu 500 eiro apmērā. Jāatgādina, ka tieši JKP ministru iebildumu dēļ 6. septembrī uz nedēļu tika atlikta nākamā gada valsts budžeta prioritāšu izskatīšana. Par iemeslu tam kalpoja viedokļu atšķirības saistībā ar jaunā Liepājas cietuma būvniecības sākšanas termiņiem.

Viena no JKP līderēm Juta Strīķe, komentējot to, pie kādiem priekšnosacījumiem JKP būtu gatava piekāpties jautājumā par Liepājas cietuma būvniecību, aģentūrai LETA sacīja, ka jautājums par cietumu esot zaudējis ietekmi uz šī gada fiskālo telpu, jo tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ir paziņojis, ka neslēgs līgumu ar būvnieku Abora par Liepājas cietuma būvniecību.

Pēc Strīķes vārdiem, tagad sarunās ar koalīcijas partneriem JKP turpinās virzīt dienaskārtībā partijas prioritātes - minimālās algas celšanu un neapliekamo minimumu. "Ne tikai mēs, bet arī citi politiskie spēki ir solījuši strādāt virzienā, lai mazinātu nabadzību," atgādināja Strīķe, uzsverot, ka patlaban ir grūti pateikt, kad izdosies vienoties par nākamā gada budžetu, iekams netiek ņemta vērā JKP nostāja.

Strīķe noliedza, ka JKP varētu izstāties no valdības. "Būsim valdībā tik ilgi, cik ilgi varam izpildīt kaut vai daļu no mūsu solījumiem un prioritātēm. Pašlaik mūsu prioritāte, ko arī pirms vēlēšanām un pēc tām solījām, ir nabadzības mazināšana, proti, minimālās algas paaugstināšana un neapliekamā minimuma celšana mazākajām algām," sacīja Strīķe.

JKP, visticamāk, no jauna koalīcijas partneriem budžeta veidošanas sarunās piedāvās jau sākotnēji izvirzītos priekšlikumus, tostarp par minimālo algu un neapliekamo minimumu 500 eiro apmērā.

 

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Īstenībā, 500x3 jau ir aizgājis vilciens. Ja 200 mēnesī jāizliek pardzīvokli kopā ar apkuri, elektrību, gāzi un telekomiem, tad ar atlikušajiem 300 var izdzīvot tikai tad, ja pērk Maximas nocenoto pēdējās dienas paiku un ģērbjas humanās. Un, ja nav bērnu.
Šai valdībai ir jākrīt
Š
jo ministri tā arī nav sapratuši, ka veselības aprūpes pieejamībai un sociālā nodrošinājumam personām, kuru darbspējas ir ierobežotas (bērni, invalīdi, pensionāri u.c.) ir jābūt prioritārām pār aplokšņu algu saņēmēju interesēm patukšot valsts kasi ar diferencētā neapliekamā palīdzību.
JKP šizofrēnija
J
Ar minimālās algas paaugstināšanu mēs paņemam nedaudz naudiņas ārā no ēnu ekonomikas. Ar diferencētā neapliekamā robežu paplašināšanu mēs iedodam ēnu ekonomikai papildus naudiņu un vēl lielākas priekšrocības pret legālajiem nodokļu maksātājiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas