Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

JKP ceturtdien pie Saeimas piketēs pret Juraša izdošanu

Jaunā konservatīvā partija ceturtdien, 31. janvārī, plkst. 8 pie Saeimas nama rīkos piketu, ko nodēvējusi par tautas sapulci Par tiesisku Latviju, iebilstot pret iespējamo JKP deputāta Jura Juraša izdošanu kriminālvajāšanai.

Piketa organizatorus pārstāv JKP Rīgas domes frakcijas referente Santa Suhaka, kura norāda, ka pasākumā ceturtdien tiks prasīta ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera atkāpšanās. Viņa notiekošo dēvē par Juraša vajāšanu, kas iedragāšot tiesiskumu Latvijā.

"Tieši šodien ir publicēts starptautiskās pretkorupcijas koalīcijas Transparency International korupcijas uztveres indekss, kurā redzams, ka Latvija turpina stagnēt. Juraša gadījums kārtējo reizi apliecina, ka Latvijā ar korupciju un tiesiskumu ir problēmas. To nedrīkst tolerēt!" paziņojumā medijiem pauž Suhaka.

Otrdien jautājums par Juraša izdošanu tiek skatīts Saeimas Mandātu, Ētikas un pieprasījumu komisijas slēgtajā sēdē, bet ceturtdien par to varētu balsot Saeimas plenārsēdē.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra nosūtījusi uz Saeimu dokumentus, kurā lūdz kriminālprocesā par valsts noslēpuma izpaušanu kriminālvajāšanai izdot deputātu Juri Jurašu.

Jurašs 2016.gada vasarā publiski paziņoja, ka viņam piedāvāts kukulis, lai bijušā VAS Latvijas Dzelzceļš (LDz) vadītāja Uģa Magoņa un Igaunijas uzņēmēja Oļega Osinovska kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas uz tirgošanos ar ietekmi, par ko likumā paredzēts daudz maigāks sods.

Jurašs apgalvoja, ka vēl pirms publiska paziņojuma Jaroslava Streļčenoka vadīto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un Ērika Kalnmeiera vadīto prokuratūru informējis par mēģinājumu viņu piekukuļot. Jurašs apgalvoja, ka nesekojot reakcijai un izmeklēšanai no šo iestāžu puses, viņš nolēma par notikušo informēt sabiedrību, izmantojot plašsaziņas līdzekļus.

Saistībā ar iepriekšminēto tika sākts kriminālprocess par Juraša rīcību, izpaužot šo informāciju publiski. Kriminālprocesu izmeklēja toreiz Drošības policija (tagad Valsts drošības dienests), kas jau iepriekš lūdza prokuratūru Jurašam uzrādīt apsūdzību, taču prokurors Aivis Zalužinskis secināja, ka aizdomās turētā Juraša saukšanai pie kriminālatbildības nav tiesiska pamata, bet sāktais kriminālprocess ir izbeidzams noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ. Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas virsprokurors Modris Adlers pēc savas iniciatīvas kā amatā augstāks prokurors kā nepamatotu atcēla Zalužinska 2017. gada 15. jūnija lēmumu.

Lieta tika nodota atpakaļ Drošības policijai un virsprokurors bija norādījis konkrētas izmeklēšanas darbības, kuras vēl nepieciešams veikt.

Top komentāri

edvins
e
Pirmkārt jāsauc pie kriminālatbildības Kalnmeijers un Strelčenoks un viņu domu biedri, kāpēc mēģināja noklusēt un šo krimināllietu noslāpēt! Kas tad mūsu valsts ir par valsti, ka liela apmēra korumpantu lietu Strelčenoks, Kalnmeijers u.c. mēģina nevirzīt uz priekšu, bet gan novilcināt, mīkstināt un varbūt pat izbeigt ? Vai nav jāsoda tos, kuri piesedz zagļus, korumpantus, vai tad tas nav nopietns pārkāpums? Un kas ir īstās personas, kuras liek Strelčenokam un Kalnmeijeram tā rīkoties. Tautai ir jāzin šie noziedznieki un viņi ir jāsoda. Lai necer, ka mūsu valstī būs visatļautība tiem, kuriem ir lielāka nauda, kā tas ir daudzās Āfrikas valstīs.
būs jāiet
b
Būs jāiet, saskatu te klaju netaisnību pret cilvēku, kas vērsies pret korupciju.
HH
H
Ko nozīmē "tolerēt"? Nav nevienā vārdnīcā šāda vārda.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas