Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

JKP līderis EP vēlēšanās būs bijušais satiksmes ministrs Linkaits

JKP jeb Jaunās konservatīvās partijas saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām būs bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), aģentūru LETA informēja partijā.

Partijas līdzšinējais nosaukums bija "Konservatīvie", taču tagad tā ir mainījusi zīmolu - turpmāk tās nosaukums būs JKP.

Lai sīkāk informētu par JKP attīstības redzējumu Latvijai, trešdien, 18.oktobrī, plkst.10.30 JKP birojā Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 32, notiks preses konference, kurā piedalīsies partijas vadītājs Gatis Eglītis un JKP saraksta līderis EP vēlēšanām Linkaits.

Partija nosaukumu esot mainījusi pēc vēlētāju viedokļu analizēšanas par to, kādu rīcību sabiedrība sagaida turpmāk un par iepriekš pieļautajām kļūdām.

JKP jaunais lozungs ir "Stipri pamati stiprai valstij" un redzējums, ka sabiedrības un valsts pamats ir tās iedzīvotāju drošība, veselība un kvalitatīva izglītība. "Ja mēs nevaram nodrošināt Latvijas iedzīvotāju pamatvajadzības drošības, veselības aprūpes un mūsu bērnu izglītības jomā, mēs nevaram cerēt uz mūsu valsts sekmīgu attīstību," uzsver Eglītis.

JKP vadītājs akcentē, ka diemžēl tieši šīs trīs jomas gadiem ilgi cieš no valdības uzmanības, pienācīga finansējuma un prātīgas, sistēmiskas pieejas trūkuma.

"Mēs redzam krīzi visās trijās nozarēs - Latviju satricina asinis stindzinoši noziegumi, iedzīvotāji mēnešiem ilgi nevar nokļūt pie ārsta uz konsultāciju, ielaižot bīstamas slimības, kas samazina dzīves kvalitāti un ilgumu, bet mūsu bērni cieš no skolotāju trūkuma un pārslodzes," pauž Eglītis, kurš uzsver, ka partijas prioritāte ir pastiprināta uzmanība iekšlietu, veselības aprūpes un izglītības nozarei.

Pēc JKP domām, konservatīvisms ir rūpes par sabiedrības saknēm un pamatiem. Ja iedzīvotāji jūtas drošībā, ir veseli un var rēķināties ar laikā saņemtu mediķu, ugunsdzēsēju, policijas un citu valsts iestāžu palīdzību, viņi harmoniski attīstās, veido ģimeni un karjeru, sekmīgi apgūst jaunas prasmes un paaugstina izglītības līmeni.

"Tas viss stimulē mūsu ekonomikas izaugsmi - ļaudis ne tikai izstrādā preces un pakalpojumus ar augstu pievienoto vērtību, bet arī labprāt tērē nopelnīto naudu, stimulējot vietējo ekonomiku," teikts partijas paziņojumā.

"Mūsu partijā ir pieredzējuši šo jomu speciālisti un līderi, kas no pirmavotiem zina, kādas tieši ir problēmas un kā tās var atrisināt. Mūsu mērķis - ar jauniem spēkiem, jaunu iedvesmu un konkrētiem risinājumiem galvenajās jomās atgriezties Saeimā un sakārtot būtiskākos jautājumus, lai valstij ir stipri pamati," pauž Eglītis.

JKP, startējot kā "Konservatīvie", 2022.gadā nepārvarēja 5% barjeru, lai iekļūtu 14.Saeimā.

EP vēlēšanas gaidāmas 2024.gada jūnija sākumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas