Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JKP piekrīt rosināt Turlā atcelšanu no amata

Lai pārliecinātos, vai Rīgas mēram Dainim Turlajam (GKR) joprojām ir vairākuma atbalsts, Jaunā konservatīvā partija (JKP) piekritusi parakstīties par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā Turlajam izteiks neuzticību, pēc tikšanās ar domes priekšsēdētāju aģentūrai LETA pastāstīja JKP frakcijas vadītājs Jānis Ozols.

Ozols pastāstīja, ka šodienas sanāksmē Turlais iepazīstinājis ar savu vīziju par pašvaldības turpmāko darbu un "patīkama" esot bijusi atziņa par to, ka visi strīdīgie jautājumi turpmāk jāpārrunā arī ar opozīciju. "Desmit gadu laikā tas būtu unikāls notikums, ka ar opozīciju kāds ko mēģinātu pārrunāt," pauda Ozols.

Vienlaikus viņš norādīja, ka pirms tam Turlajam esot jāpierāda, ka viņam joprojām ir balsu vairākums, tādēļ gaidāms ierosinājums par neuzticības izteikšanu mēram.

Opozīcija šajā jautājumā plānojot balsot par Turlā atstādināšanu.

Nedēļas sākumā parakstu vākšanu par Turlā atstādināšanu ierosināja opozīcijā esošā Latvijas attīstībai frakcija, kuras sastāvā ir astoņi deputāti. JKP frakcijā ir deviņi domnieki, kas nozīmē, ka Turlā atstādināšanu varētu rosināt jau 17 deputāti.

Turklāt jaunizveidotās Neatkarīgo deputātu frakcijas, kurā apvienojušies četri no partijas Saskaņa izslēgtie deputāti, pārstāvji preses konferencē iepriekš atzina, ka, lai arī iepriekš par Turlo "balsojuši ar mierīgu sirdi", tagad jautājums par viņa atstādināšanu varētu būt aktuāls.

Kopumā šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami 20 deputātu paraksti. Kopš iesnieguma saņemšanas brīža ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atstādināšanu no amata pašvaldībai jāsasauc divu nedēļu laikā.

 

Top komentāri

Dens
D
Tas jau kļūst komiski, cilvēks pirms 5 minūtēm iecelts amatā, bet viņu grib atcelt. Tas tikai parāda, ka Rīgas Domes opozīcija ir destruktīva. Liekas, ka tik tiešām briest ārkārtas vēlēšanas, bet tās neviens īsti negaida, jo praktiski nevienai partijai nav cilvēku, ko likt listes galvgalī. Vieni Saeimā, citi Briselē, vispār vākums
he he he
h
Atcels Turlo bet vietā iecels Ivanovu :D
Ivars
I
JKP varēja iet iekonservēties...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas