Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Judins gatavojas kandidēt Saeimas vēlēšanās Vienotības sarakstā

Saeimas deputāts Andrejs Judins, kurš šīs Saeimas laikā ir paspējis pamest divas partijas - gan Vienotību, gan arī Kustību Par - ir gatavs startēt 13. Saeimas vēlēšanās no Vienotības saraksta, kuras vadība esot pieļāvusi šādu iespēju.

"Domāju, ka mana pieredze var noderēt," intervijā aģentūrai LETA teica Judins.

"Es domāju, ka kandidēšu. Runājot ar partijas Vienotība vadību, es sapratu, ka viņi varētu mani iekļaut savā deputātu kandidātu sarakstā. Es neplānoju atkal stāties partijā Vienotība, bet es turpinu strādāt Saeimā tās frakcijā. Vienotības frakcijā es vienmēr varēju balsot pēc sirdsapziņas," pastāstīja Judins. No citu frakciju deputātiem Judins pat esot dzirdējis, ka Vienotības frakcija, viņuprāt, ir pārāk demokrātiska, pieļaujot deputātu brīvdomību.

"Es turpināšu strādāt frakcijā un, iespējams, kandidēšu 13. Saeimas vēlēšanās. Bet tas nav pašmērķis. Es zinu, ka arī ārpus Saeimas ir dzīve. Apsveru iespēju arī strādāt kā juristam. Esmu juridisko tiesību doktors, kas specializējies krimināltiesībās. Es veicu zinātniskos pētījumus, pasniedzu augstskolā krimināltiesības. Man ir ko darīt arī ārpus likumdošanas procesa," norādīja Judins.

Patlaban viņš ir bezpartejisks Vienotības frakcijas deputāts. Judins atzīst, ka viņa redzējums par to, kādai jābūt Vienotībai, ne vienmēr sakrita ar partijas vadības redzējumu. "Iespējams, publiski tas ne vienmēr bija redzams, bet man bija cita vīzija, kā jāveido darbs partijā, kad es vēl pirms Edvarda Smiltēna kandidēju uz Vienotības valdes priekšsēdētāja amatu," atzina Judins.

Viņš uzskatījis, ka partijā jāveido demokrātiskāka vide. Pienācis brīdis, kad sapratis, ka situāciju partijā nevar mainīt.

"Es redzēju, ka manu viedokli bieži vien neņem vērā. Sapratu, ka ir jārīkojas citādi. Pērnā gada vasarā kopā ar domubiedru grupu nolēmām, ka nevaram turpmāk asociēties ar partiju Vienotība, ka ir jāveido cita politiskā partija. Varbūt tāpēc, ka mēs aizgājām, arī partijas biedri, kas sākotnēji bija noskaņoti mazāk skeptiski, saprata, ka Vienotībai ir problēmas, ka ir jārīkojas un jādara citādāk. Aiziešana no Vienotības nebija patīkamākais mirklis manā dzīvē. Bet mūsu aiziešana daudziem citiem partijas biedriem, kam arī bija šaubas, palīdzēja noformulēt savu viedokli un rīkoties. Izmaiņas, kas notika Vienotībā, notika arī pateicoties mūsu rīcībai," ir pārliecināts Judins.

Judins ir pārliecināts, ka Vienotība būs pārstāvēta 13. Saeimā. Par tās mandātu skaitu esot grūti spriest. "Strādājot frakcijā, es redzu, ka Vienotība ir mainījusies, arī atmosfēra frakcijā ir cita. Deputātu apņēmība kaut ko darīt ir lielāka. Bet jāņem vērā arī tas, ka Vienotības zīmogs daudziem cilvēkiem rada ne sevišķi labas asociācijas. Jautājums ir - vai Vienotība spēs pierādīt ne tikai saviem biedriem, bet arī vēlētājiem, ka ir mainījusies," rezumē Judins.

Top komentāri

doks
d
Varbut, ka Judinam labak doties pie psihiatra un dzivi pavadit kada trakomaja? Loti ceru, ka velesanu diena visus sos klaidonas, skraiditajus Latvijas pilsoni izsvitros no visiem sarakstiem
Briesmīgs cilvēks
B
!
Poļitičeskijs
P
No partijas uz partiju - slikti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas