Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kabanovs un Cvetkova par saviem izteikumiem saņem publisku brīdinājumu

Saskaņas centra (SC) Saeimas deputātiem Nikolajam Kabanovam un Irinai Cvetkovai izteikts arī publisks brīdinājums par parlamentāriešu ētikas kodeksa pārkāpumiem, par to paziņojot Saeimas sēdē 5.septembrī, portālu Diena.lv informēja Saeimas preses dienests.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (SC) Saeimas sēdē ziņoja, ka komisija, izvērtējot 11.Saeimas deputāta N.Kabanova publikāciju laikrakstā "Vesti Segodņa" saistībā ar XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un deju svētkiem, konstatēja Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.panta pārkāpumu. Šo pašu ētikas kodeksa pantu pārkāpusi arī deputāte I.Cvetkova savos izteikumos starptautiskā konferencē Vašingtonā un intervijā masu medijiem.

Saeimas deputātu ētikas kodeksa 7.pants nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus; deputāts balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Jau vēstīts, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija balsojot nolēma deputātiem I.Cvetkovai un N.Kabanovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Tikmēr Drošības policija (DP) jau paziņojusi, ka kriminālprocesu saistībā ar N.Kabanova publikāciju par XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem nesāks

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas