Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Kaijaks aiziet no VNĪ samazinātā atalgojuma dēļ

VAS „Valsts Nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes priekšsēdētājs Māris Kaijaks un valdes locekļi Andis Dobrājs un Elmārs Švēde informējuši, ka nepiekrīt grozījumiem darba līgumos saistībā ar atalgojuma samazinājumu un līdz ar to aiziet no darba. Līgums ar viņiem tiks pārtraukts 30.jūnijā un amatpersonas saņems atlaišanas kompensāciju divu mēnešalgu apmērā, informē Finanšu ministrija. FM izsludinās atklātu konkursu uz divām valdes locekļu amata vietām.

Valdība 5.maijā grozīja noteikumus par atalgojumu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, kādēļ no amata aizgājuši vēl vairāki citi uzņēmuma vadītāji.

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem atlīdzības noteikšanā VNĪ tiek izmantots Centrālās statistikas pārvaldes publicētais sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs (pērn — 567 lati), kam piemērots koeficients, kas nav lielāks par 5.

Analizējot bilances kopsummu, neto apgrozījumu un darbinieku skaitu VNĪ, tā klasificējama kā liela kapitālsabiedrība. Tāpēc VNĪ valdes priekšsēdētāja atlīdzībai piemērojams koeficients 4,6, savukārt valdes locekļiem – 90% apmērā no priekšsēdētāja atalgojuma.

Jaunajam atalgojumam piekritis tikai viens valdes loceklis — Agris Balodis.

M.Kaijaks par darbu VNĪ pērn, kā liecina viņa ienākumu deklarācija, saņēmis 76 746 latus jeb vidēji 6395,5 latus mēnesī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas