Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kaimiņš budžeta debatēs kritizē naudas piešķiršanu Šaha federācijai un Motokrosa federācijai

Koalīcijas politiķi trešdien debatēs Saeimā pozitīvi novērtēja papildu līdzekļu piešķiršanu veselības jomai nākamā gada valsts budžetā, tomēr opozīcijas deputāti kritizēja atsevišķus naudas piešķīrumus, piemēram, Artuss Kaimiņš (KPV LV) kritizēja 95 tūkstošu eiro piešķīrumu Latvijas Šaha federācijai un to, ka 350 tūkstošus plānots atvēlēt Motokrosa federācijai. Gan valdību veidojošo partiju, gan opozīcijas pārstāvji kopumā pozitīvi vērtēja to, ka aizsardzībai nākamgad tiks atvēlēti 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Deputāts Romualds Ražuks (Vienotība) veltīja lielus atzinības vārdus valdībai, izveidojot sabalansētu budžetu, kurā iespēju robežās vairāk vai mazāk apmierinātas visas nozaru vajadzības, reizē īpaši ņemot vērā divas lielās prioritātes - veselības aprūpi un aizsardzību. Viņš tomēr kritiski novērtēja, ka budžeta projektā nav pietiekami paskaidrota solītā papildu finansējuma nodrošināšana medicīnai. Politiķis vērsa uzmanību, ka būs nepieciešami uzlabojumi, jo otrajā lasījumā budžetu ar nepilnvērtīgu veselības aprūpes sadaļu pieņemt nevarēšot.

Deputāts Edgars Putra (ZZS) pauda, ka nākamā gada budžets daudzējādā ziņā ir pirmais - valsts aizsardzībai tiek atvēlēti 2% no IKP, tāpat finansējums veselības nozarei vēsturiski pārsniegs vienu miljardu eiro. Tāpat finansējuma pieaugums ir paredzēts demogrāfijai, pauda politiķis.

Savukārt parlamentārietis Artuss Kaimiņš cita starpā kritiski novērtēja to, ka 95 000 eiro esot paredzēts piešķirt Latvijas Šaha federācijai, ar kuru tieša saistība esot finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS). Tāpat deputāts vērsa uzmanību, ka deputāta Arta Rasmaņa (ZZS) pārstāvētajai Motokrosa federācijai paredzēts piešķirt 350 000 eiro. Tikmēr deputāts Ivars Brīvers (LRA) aicināja pievērst vērību tam, cik reāli vērtīgs Latvijas ekonomikai būs plānotais Finanšu ministrijas izdevumu pieaugums.

Parlamentārietis Andris Morozovs (Saskaņa) kā būtisku jautājumu minēja arī ceļu tīkla attīstību, paužot, ka "Latvijas ceļu, nebaidos teikt, glābšanai ir nepieciešams pusotrs miljards eiro". Lai gan pastāvot autoceļu fonds, tomēr daudzu gadu garumā plānotais valsts pamatbudžeta finansējums būtiski atšķiras no faktiskā finansējuma, uzsvēra politiķis. Viņš arī norādīja, ka samazināsies no Eiropas Savienības ceļiem pieejamais finansējums.

Deputāts Ilmārs Latkovskis debatēs cita starpā aicināja neatlikt virzību uz bezdeficīta budžetu un uzkrājumu veidošanu. Viņš akcentēja pastāvīgo konfliktu starp Fiskālās disciplīnas padomes un valdības skatījumu uz budžetu.

Tikmēr parlamentārietis Jānis Ruks (LRA) aicināja ģimeņu ar bērniem un jauno speciālistu iespējas tikt pie mājokļa atbalstīt, piešķirot līdzekļus no valsts pamatbudžeta. Viņš skaidroja, ka vairs nevar šajā jautājumā paļauties uz ienākumiem no termiņuzturēšanās atļauju (TUA) piešķiršanas par investīcijām, ņemot vērā, ka TUA piešķiršanas programma ir praktiski noslēgusies.

Kā ziņots, Saeimas deputātiem trešdien izvērtās plašas un asas debates par nākamā gada valsts budžeta projektu, tāpēc parlamentārieši vienojās par budžetu pirmajā lasījumā turpināt diskusijas ceturtdien, 26.oktobrī.

Top komentāri

t
Un cik ir piešķirts citām sporta federācijām? Vai piešķir tikai tām ,kur kāds pārstāvis ir LR Saeimā?
Nost jenotu mēslus
N
Rekordists ir Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kura gada atalgojums pieauga par 10%, sasniedzot 151 000 eiro, liecina «Bloomberg» apkopotā informācija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas