Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kaimiņš rosinās KPV LV valdi lemt par Gobzema izslēgšanu

Partijas KPV LV dibinātājs Artuss Kaimiņš rosinās politiskā spēka valdi lemt par politiķa, Saeimas deputāta Alda Gobzema izslēgšanu no partijas, to Kaimiņš apliecinājis Latvijas Televīzijai.

Partijas valde par šo jautājumu varētu lemt jau rīt. Kaimiņš plašākus komentārus nesniedza, vien apstiprināja, ka lūgs partijas valdei par to lemt.

KPV LV valdes locekļi aģentūrai LETA vairījās komentēt šo jautājumu. Vaicāta, vai plānots lemt par Gobzema izslēgšanu no partijas, KPV LV līdzpriekšsēdētāja, valdes locekle Linda Liepiņa aģentūrai LETA norādīja, ka nekomentēs šo jautājumu. No komentāriem atturējās arī partijas valdes locekļi Mika Vizbulis un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Pats Gobzems, vaicāts, vai kaut ko zina par plānu viņu izslēgt no partijas, aģentūrai LETA atbildēja, ka par to neko neesot dzirdējis. Viņš arī piebilda, ka tas ir jautājums, kas jāuzdod KPV LV valdei.

Kā ziņots, partijas KPV LV Saeimas frakcija 30.janvārī nolēma turpināt darbu visu 16 deputātu sastāvā. Frakcijas sanāksmē tikai rosināts izslēgt piecus deputātus, kuri neatbalstīja Krišjāņa Kariņa (JV) veidoto valdību, tajā skaitā Gobzemu. Tomēr frakcijas vairākums šādu ieceri neatbalstīja, žurnālistiem pēc sanāksmes pavēstīja frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Frakcijas vadītājs uzskata, ka nav neiespējami strādāt kopā deputātiem, kuri atbalsta valdību un kuri to neatbalsta. Viņš skaidroja, ka var nošķirt informāciju, kas ir pieejama valdību atbalstošiem deputātiem un kas ir pieejama to neatbalstošajam "pieciniekam".

"Piecinieka" izslēgšanu atbalstīja tikai deputāti Kaimiņš un Aldis Blumbergs (KPV LV). Blumbergs žurnālistiem pauda viedokli, ka "de facto" šī neesot frakcija, jo deputātiem pašlaik nav vienota mērķa.

Par valdības apstiprināšanu balsoja 11 KPV LV deputāti, savukārt pieci balsoja "pret".

Domstarpības starp KPV LV politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc janvāra Saeimas sēdes, kur Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu. Pēc tam arī sekoja iztaujāšana tiesībsargājošajā iestādē, pēc kuras Gobzems komentāros bija skops, norādot, ka ir parakstījies par informācijas neizpaušanu.

Top komentāri

bet
b
situācija tipiska visām LV partijām, kuras būvētas par sponsoru naudām: Tās visas-īslaicīgi projekti...........
interesanti
i
Kaut neesmu kpv lv vēlētājs, RESPECT, ar lielo burtu, jo tā, Artuss, ir tava partija
MiKS
M
Būtu jāsaka - man vienalga, bet teikšu - lai izdodas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas