Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Kairišu un operdziedātāju Grigorjanu policija sodīs par sīko huligānismu

Aizvadītajā naktī policija Vecrīgā uz ielas aizturējusi režisoru Viesturu Kairišu. Viņš kopā ar operdziedātāju Asmiku Grigorjanu un dzīvesbiedri Ievu Jurjāni atgriezās mājās pēc izrādes. Režisors ir sašutis par pašvaldības policijas “patvaļu”. Policija incidentu izmeklēs.

Starptautiska operas soliste uz bruģa tika nomesta par to, ka mēs vienkārši gājām. Mēs bijām kārtīgi iereibuši pēc otrās Pučīni Triptiha pirmizrādes,” reibuma stāvokli nenoliedza V.Kairišs. Triptiha režisors ir V.Kairišs, A.Grigorjana tajā dzied Džordžetas lomu, bet I.Jurjāne ir izrādes scenogrāfe.

Iepriekš V.Kairiša dzīvesbiedre Ieva Jurjāne LNT sacīja, ka Grigorjana iejaukusies režisora aizturēšanā. Pēc viņas stāstītā, dziedātāja esot nogāzta zemē un viņai uzlikti rokudzelži. Pēc V.Kairiša teiktā policiju aizvainojusi viena frāze.

“Mēs ar Ievu Jurjāni, Asmiku Grigorjanu gājām uz mājām pa Vecrīgu, domājām, ka jāizsauc taksis. Tur kā reiz bija policijas mašīna, izmetu neprātīgi aizskarošu frāzi: o, taksis piebraucis! Izleca ļoti bravūrīgi zēni, kas man sāka pārmest, ka esmu uzkāries kaklā divām meitenēm, piedzēries un neorientējos pilsētā. Mēs mēli aiz zobiem neturējām.”

Tomēr V.Kairišs esot paklausījis varas pārstāvjiem un iesēdies policijas mašīnā, taču meitenes sāka “ārdīties”. Viņš ticis aizvests uz iecirkni, “izlaužot rokas”. Režisors uzsver, ka inspektors par viņu visu laiku ņirgājies. “Iesēdināja vietā, kur aukstas flīzes. Nedrīkstu celties kājās. Vienkārši tas bija kaut kas šausmīgs, man ir pretīgi. Nezinu, par ko tikām sodīti, vienkārši bijām iereibuši.”

Pagaidām viņš vēl nav izlēmis, vai sūdzēties par šādu pašvaldības policistu rīcību un piedzīvoto iecirknī.

“Domāju, ka Latvijā ir iestājies fašisms. Pašvaldības policijas visatļautība ir šokējoša. Tajā brīdī, kad problēmu patiešām netrūkst, jo drošība ir ļoti aptuvena, šis ir liels ambīciju pārspīlējums. Cilvēki visu laiku ņirgājās par manu izglītību, es ar viņiem ļoti argumentēti runāju, lai cik iereibis nebūtu. Viņi ņirgājās par manu intelektu, sauca par lēmētu.”

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Andrejs Aronovs LNT šorīt teica, ka incidents tiks izmeklēts. Notikušo fiksējusi arī videokamera.

“Mēs esam pārliecināti, ka darbinieki nerīkojās pārāk agresīvi un viņi adekvāti reaģē uz notikumiem, bet izvērtēsim videomateriālu. Smalkāku informāciju varēsim sniegt pēcpusdienā.”

Pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane stāstīja, ka notikumi risinājušies šādi: pulksten 5.43 Vecrīgā, Kalēju ielā policijas darbinieku sarunā ar Kairišu, kurš sabiedriskā vietā atradās cieņu aizskarošā reibuma stāvoklī, agresīvi iejaucās Grigorjana. Uz vairākkārtējiem policijas aizrādījumiem netraucēt, sieviete nereaģēja, lietoja necenzētus izteicienus un fiziski aizskāra policijas darbiniekus, par ko tika aizturēta.

Abi aizturētie nogādāti policijas iecirknī. Grigorjanai sakarā ar sūdzībām par sāpēm rokas pirkstā izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Alkohola tests sievietes izelpā uzrādīja 1,96 promiles alkohola. Kairišs no alkohola testa veikšanas uz vietas atteicās, tādēļ reibuma pakāpes noteikšanai nogādāts medicīnas iestādē.

Grigorjanai sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām, savukārt, Kairišs saukts pie atbildības par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī.

Kā noskaidrojis BNS, par soda mēru Grigorjanai lems tiesa, bet Kairišam - pašvaldības policija. Par sīko huligānismu pārkāpējam var uzlikt naudas sodu līdz 250 latiem vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm. Savukārt par atrašanos sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī izsaka brīdinājumu vai piemēro naudas sodu līdz 50 latiem.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas