Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kalniete: Vienotība ir jāpilnveido

Vienotībai ir neatlaidīgi jāstrādā arī pie tās pilnveidošanas, sestdien, uzrunājot Vienotības biedrus partijas kongresā, uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

"Lai Vienotība kļūtu par lielu un ilgtspējīgu politisko spēku, mums ir jāmācās no labākajiem politiskās kultūras paraugiem ETP ģimenē. Partijām, kas gadu desmitiem strādā savas valsts un vēlētāju labā. Mums ir rūpīgi jāanalizē mūsu partijas rīcība ik uz soļa un šajā ziņā vislielākā atbildība gulstas uz partijas vadību," kongresā uzsvēra Kalniete.

Viņa arī pauda uzskatu, ka šajā satricinājumu laikā Vienotībai Eiropas Savienībā (ES) ir konsekventi jācīnās un jāaizstāv Latvijas nacionālās intereses, tostarp, Latvijas zemnieku un reģionu attīstības intereses.

"Mums ir svarīgi, lai konsekventi tiktu īstenots solidaritātes princips, lai valdītu brīva konkurence un līdzsvarota teritoriālā attīstība. Tāpēc mēs tik neatlaidīgi prasām no saviem sabiedrotajiem ievērot šos principus arī Savienības budžeta veidošanā,"  pauda Kalniete.

"Mūsu rīcības pamatā ir pārliecība, ka latviskais un eiropeiskais ir nedalāmi savstarpēji saistīti un papildinoši. Mēs uzskatām, ka globālajā konkurencē Eiropas nacionālās valstis spēs būt līdzvērtīgs spēks tikai tad, ja mēs spēsim izveidot patiesi vienotu tirgu, efektīvu ekonomisko pārvaldību un politisku savienību," teica EP deputāte.

"Vienotība ir nacionālas valsts partija. Mēs apzināmies to īpašo lomu un to īpašo atbildību, kāda Latvijas valstij ir par latviešu nācijas, valodas un kultūras saglabāšanu un attīstību. Tā ir Latvijas valsts būtība, kura piešķir jēgu ekonomiskajai izaugsmei, modernajām tehnoloģijām, labklājībai un drošībai mūsu valstī," uzsvēra Kalniete.

Vienotības biedri ir bijuši un arī turpmāk būs par modernu nacionālu valsti, kura balstās uz Eiropas apgaismības laikmetā dzimušām vērtībām - tautvaldību un likuma varu, norādīja EP deputāte, atgādinot, ka partija ir spējusi saglabāt savu vēlētāju atbalstu tieši tāpēc, ka bijusi uzticīga saviem pamatprincipiem un nav populistiski sekojusi ikvienam jaunākās politiskās modes kliedzienam, savā uzrunā norādīja Kalniete.

Kalniete arī uzsvēra, ka partijai vislielākā uzmanība jāpievērš partijas jauno politiķu maiņas veidošanai. "Ilgtspējības labad Vienotībai ir jāuzlabo dialogs ar sabiedrību un mums ir jāprot labāk skaidrot mūsu politiskie lēmumi. Mums jāprot atzīt savas kļūdas un jāmācās labāk saprast sabiedrības vajadzības. Ekonomiskā krīze ir parādījusi, cik vienreizēji ir Latvijas cilvēki. Viņi prot atšķirt glaimīgu populismu no lēmumiem, kurus diktē skarba īstenība," pauda Kalniete.

Par galvenajām prioritātēm Latvijai un Vienotībai tuvākajos gados Kalniete minēja mērķi kļūt par Eiropas kodola daļu. Tā ir vēsturiska izšķiršanās, pauda Kalniete, norādot, ka ES faktiski virzās uz vairāku ātrumu integrācijas modeli. Esmu pārliecināta, ka Latvija spēj un tai jākļūst par Eiropas kodola daļu - kopā ar Vāciju, Igauniju, Somiju, uzsvēra EP deputāte.

Tāpat kā būtisku prioritāti Kalniete minēja uzdevumu mainīt Eiropas likumus un līgumu, lai Eiropas kodola valstis varētu savus valstu parādus apvienot, izveidot kopīgu finanšu un ekonomisko pārvaldību un sodīt tās valstis, kuras ilgstoši tērē vairāk nekā spēj nopelnīt, konsolidēt Eiropas vienoto tirgu, likvidējot nacionālās barjeras brīvai preču un pakalpojumu kustībai, kuras traucē uzņēmējiem, it īpaši mazajiem uzņēmējiem, kā arī panākt taisnīgāku ES finansējumu Latvijai, uzsvēra Kalniete.

Tāpat pēc EP deputātes vārdiem būtiski ir labi sagatavoties ES prezidentūrai 2015.gadā.

Jau ziņots, ka sestdienTukumā norisinās partijas Vienotība kongress, kas veltīts Latvijas nākotnes un attīstības tēmām. Tajā Vienotības līderi un partijas biedri spriedīs par sabiedrības politiskās līdzdalības veicināšanas, ārpolitikas, nacionālās, ekonomiskās un sociālās drošības jautājumiem. Tāpat partijas biedri kongresā ievēlēs partijas vadītāju, domes priekšsēdētāju un vietnieku, kā arī partijas valdi, Ētikas un Revīzijas komisijas locekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas