Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kalvītis: "Es tikai redzu, ka viss iet uz elli"

Pēc bijušā premjera Aigara Kalvīša domām, šobrīd Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība gaida vēlēšanas un vairs svarīgus lēmumus nepieņem. Visilgāk premjera amatā nostrādājušais A. Kalvītis gan intervijā laikrakstam _Diena _nespēj dot padomus, kur ierobežot tēriņus, jo viņš neesot valdībā, taču pašreizējā situācija liek viņam domāt, ka "viss iet uz elli".

"Katrs cilvēks var tērēt tik daudz naudas, cik viņam ir. Es nevaru atbildēt, kur netērēt, jo neesmu valdībā. Es tikai redzu, ka tas viss iet uz elli un nez kāpēc domājam, ka pēc vēlēšanām spēsim savus tēriņus ierobežot," secina A. Kalvītis. Viņš uzskata, ka šī valdība faktiski šo gadu pavada vēlēšanu gaidās. "Vai Latvijas iedzīvotājam biļete uz šo teātra izrādi nav par dārgu? Esmu rēķinājis, ka tos aizņemtos miljonus, ko mēs tērējam, tas ir vismaz 1000 latu par teātra izrādi katram Latvijas iedzīvotājam. Šī ir politiska diskusija, par ko vajadzētu pieņemt drosmīgus lēmumus," viņš uzsver.

A. Kalvītis teic, ka viņš "nevis sēdētu un gaidītu, ka 2. oktobrī būs tā laimīgā diena", bet liktu darba kārtībā jautājumus par imigrāciju, valsts parāda apkalpošanu un nodarbinātību.

Vērtējot pašreizējo priekšvēlēšanu gaisotni viņš uzskata, ka daudziem ir problēmas ar politisko uzskatu formulēšanu, bet Vienotība jo īpaši piemin, kur "ir tāda plaša spektra sabiedrība savākta, ka viņi nevarētu atrasties vienā partijā". Uz jautājumu, vai Ainārs Šlesers un Andris Šķēle var atrasties vienā partijā, A. Kalvītis atbild: "Šlesers un Šķēle ir daudz līdzīgāki pēc saviem uzskatiem."

Tomēr prognozēt, kuram vajadzētu uzvarēt Saeimas vēlēšanās, lai valstī kļūtu labāk. "Es negribētu savas politiskās pārdomas stāstīt. Skaidrs, ka būs cīņa starp četrām lielākajām grupām. Kā tās balsis sadalīsies, ir ļoti grūti atbildēt. Vai nu mūs sagaida četri gadi juku laiku, vai arī izdosies stabilizēt politiski ekonomisko situāciju," teic A. Kalvītis. Viņš ir kritisks pret apgalvojumiem, ka nevajag sadarboties ar tiem,kas nav pieņemami. "Ja ies tai loģikai līdzi, ko te deklarēja Šlesers, tad es neprognozēju nākamās Saeimas mūžu ilgāku par diviem gadiem," teic A. Kalvītis.

Tomēr pats šobrīd viņš neredz sevi politikā, bet gan ir apmierināts ar darbošanos pārtikas biznesā. "Kad jutīšu sevī vēlmi atkal darboties politikā, tad arī atgriezīšos, ja tādu vēlmi vispār kādreiz izjutīšu. Šobrīd īsti neredzu sev vietu pašreizējā izrādē, nav arī man vēlmes to darīt," noteic A. Kalvītis


Pilnu interviju ar Aigaru Kalvīti - par ģenerālprokurora ievēlēšanu, par biznesa projektiem un Krieviju, kā arī par devalvāciju un citiem jautājumiem - lasiet šodien laikrakstā diena, vai arī avīzes elektroniskajā versijā internetā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas