Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kampars: neesmu finansiāli ietekmējams

Noraidu jebkādas runas par manu finansiālu ietekmējamību, lai izbeigtu spēles ar cipariem un tādējādi izraisītās spekulācijas, sniedzu savu skaidrojumu – atklātā un godīgā veidā, kā esmu radis strādāt, tā savā blogā raksta ekonomikas ministrs Artis Kampars un skaidro 27 000 latu lielo dāvinājumu no sievas.

A.Kampars skaidro, ka 27 tūkstoši latu ir viņas sievas uzkrājumi, kas izveidojušies vairāku gadu laikā, tai skaitā saņemot naudu no tēva un pārdodot dzīvokli un ar to funkcionāli saistīto mantu (mēbeles, virtuves iekārtu ar tehniku, sadzīves tehniku u.c., kas atradās dzīvoklī; divas zemesgrāmatā nereģistrētas garāžas, kuras atradās garāžu kooperatīvā Jauntukums-1)."Uzņēmums SIA „Ronis”, kas dibināts 1993.gadā, visu pastāvēšanas laiku strādājis sekmīgi un attīstījis savu darbību. Visi no uzņēmuma dividendēs saņemtie finanšu līdzekļi norādīti manās amatpersonas deklarācijās un lasāmi publiskā datu bāzē,"raksta A.Kampars.

Pašlaik A.Kampars uzsācis uzņēmuma kapitāldaļu pārdošanas procesu un kapitāla daļu potenciālais pircējs ir uzsācis due diligence procesu un, apstiprinot savu nolūku nopietnību, ir iemaksājis drošības naudu, raksta A.Kampars.

"Es noraidu jebkādas spekulācijas par investora anonimitāti – savu darījumu partneri identificējošo informāciju esmu norādījis Valsts ieņēmumu dienestam, jau aizpildot amatpersonas deklarāciju, un, līdzko darījums būs noslēdzies, kapitāldaļu pircēja vārds būs publiski pieejama informācija. Kamēr darījums ir procesā, man nav tiesību izpaust šīs personas vārdu – tāds ir līguma par kapitāldaļu pirkšanu nosacījums,"savā blogā skaidro ministrs.

"Es, būdams amatpersona, esmu atvērts sadarbībai ar kompetentām valsts institūcijām, kuru uzdevums un tiesības ir detalizēti pārbaudīt manas deklarācijas tiesiskos un juridiskos aspektus, es atbildu un atbildēšu uz mediju jautājumiem, skaidrošu savu rīcību partiju apvienības „Vienotība” biedriem. Tas ir mans pienākums. Vienlaikus – nedz mana sieva, nedz darījuma partneris uzņēmuma daļu pārdošanā nav amatpersonas un es lūdzu respektēt viņu vēlmi un tiesības nekļūt par publiskām personām,"raksta A.Kampars.

A.Kampars noraida jebkādas runas par viņa finansiālu ietekmējamību.

"Es plānoju turpināt darbu politikā, īstenojot tos valsts attīstībai vitāli svarīgos mērķus un ideālus, ar kuriem sāku savu politisko karjeru pirms gandrīz 10 gadiem,"  raksta ministrs.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs A.Kampars pērn no sievas dāvinājumā saņēmis 27 000 latu, liecina ministra Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2010.gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas