Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kampars: Partijas Vienotība izveide kavējās subjektīvu iemeslu dēļ

Trīs partiju - Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un Sabiedrība citai politikai - pārtapšana partijā Vienotība ilga divarpus gadus subjektīvu iemeslu dēļ, intervijā atzina partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Trīs partijas, kas savos uzskatos un programmatiskajās nostādnēs ir ļoti līdzīgas, līdz vienotai partijai grūti gāja divarpus gadus. Iemesli tam bija ļoti subjektīvi, proti, atsevišķas personas nodaļās nespēja sadzīvot, nespēja vienoties par kopējiem soļiem apvienības Vienotība attīstībā. Arī apvienības politiskajā galvgalī ir bijušas dažādas domstarpības.

"Bet mēs vienmēr esam uzsvēruši: pat ja mēs ne vienmēr mīlam viens otru, mums ir kopīgi mērķi un ceļā uz šiem mērķiem mēs spējam vienoties, pieņemt kompromisus. Tas, ka partija  Vienotība tomēr ir nodibināta, ir apliecinājums tam, ka cilvēki kopīgu mērķu vārdā spēj vienoties," uzskata Kampars.

Visās trijās partijās, kas veido  Vienotību, patlaban ir 3200 biedru. Skaitliski lielākais ir Jaunais laiks, tam seko Pilsoniskā savienība, un vismazākais biedru skaits ir partijā Sabiedrība citai politikai. Pēc partijas  Vienotība reģistrācijas visas to veidojošās partijas un arī politiskā apvienība  Vienotība, kura ir startējusi divās vēlēšanās, pārstāj eksistēt.

Katram reģistrētajam biedram tiks nosūtīta rakstiska informācija par to, ka partijas ir pabeigušas apvienošanās procesu un Vienotība ir reģistrēta kā vienota partija. Ja partijas biedrs vēlas turpināt darbību partijā  Vienotība, viņam nekas nav jāatbild, ja nevēlas - viņam jāraksta iesniegums par izstāšanos.

Turpmāk  Vienotība darbosies ar vienotu programmu, vienotiem statūtiem un paudīs vienotu viedokli, uzsvēra Kampars.

Runājot par savām iecerēm ģenerālsekretāra amatā, Kampars uzsvēra, ka viņa pienākumi būs plašāki nekā tikai reģionālo nodaļu aktivizācija un ziedojumu piesaiste. Viņš iecerējis radikāli mainīt līdzšinējo praksi, lai nodrošinātu, ka  Vienotība ir pamanāma reģionos. "Politiskās partijas patlaban ir ārkārtīgi nepopulāras un nemīlētas reģionos. Tas ir fakts, un to nevar noliegt. Tas pats ir arī ar Vienotību. Bet mums ir plāns, kā nodrošināt, lai cilvēkiem būtu interesanti piedalīties partijas aktivitātēs," teica Kampars.

Partiju birojiem, pēc Kampara domām, būtu jākļūst atvērtiem, pieejamiem iedzīvotājiem, jākļūst par sociālo norišu centriem. Lai nāk gan tie cilvēki, kuri grib parunāties par politiku, gan tie, kuriem politika neinteresē. Biroja telpas tiks atvēlētas dažādām lekcijām un priekšlasījumiem. Tiks veicinātas jebkuras sabiedriskās aktivitātes, neuzsverot politisko piederību. Tas ir ļoti ambiciozs plāns, bet mūsu mērķis ir pierādīt, ka demokrātiskā sistēma Latvijā, kuras mugurkauls ir politiskās partijas, spēj funkcionēt.

Otrs ģenerālsekretāra Kampara darbības mērķis būs sakārtot partijas iekšējās procedūras, lai mazinātos politiskā neuzticība un greizsirdība. Tās rodoties brīdī, kad partijas biedriem nav skaidrs, kā tiek pieņemti lēmumi, kā tiek diskutētas dažādas politiskās aktualitātes, kas par tām izsakās un kā tiek veidots partijas gala viedoklis.

Pusgada laikā Kampara vadībā tiks sagatavots partijas  Vienotība kārtības rullis, kas noteiks procedūras, lai katrs partijas biedrs justos vajadzīgs, lai katrs zinātu, kā viņš var piedalīties jautājumu apspriešanā, kuri viņu interesē.

Trešais darbības virziens būs saistīts ar ilgtermiņa sadarbību ar ekspertiem. Rietumeiropā blakus spēcīgākajām partijām vienmēr atrodas eksperti, viedokļu līderi dažādās jomās, nevalstiskais sektors. Pie tam tas notiek nevis kampaņveidīgi, kā pie mums, bet patstāvīgi un abpusēji, balstoties uz saskanīgu ideoloģiju. Tas cilvēkiem ļaus pārliecināties, ka viņu domas ir svarīgas un tiks virzītas politisku lēmumu pieņemšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas