Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kampars: Uzņēmējiem Latvijas un Krievijas starpvalstu līgumi jānoslēdz jau nākamgad

Latvijai jāveic iekšējās procedūras, lai uzņēmējiem nozīmīgi starpvalstu līgumi, ko Latvija un Krievija parakstīja pagājušā gada nogalē Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālās vizītes ietvaros Krievijā, stātos spēkā nākamgad, šādu viedokli pauda ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība).

A.Kampars ceturtdien piedalījās Latvijas un Krievijas Lietišķās sadarbības padomes sēdē, portālu Diena.lv informēja ekonomikas ministra padomniece Elīna Bīviņa.

Kā zināms, 2010.gada nogalē Latvijas Valsts prezidenta V.Zatlera un uzņēmēju vizītes laikā Krievijas Federācijā tika parakstīti vairāki starpvalstu līgumi, tai skaitā par izvairīšanos no nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem, kas ir būtiski tieši uzņēmējiem.

"Valdībām ir jāieklausās uzņēmējos, jo viņi ir tie, kuri rada darba vietas un nodrošina valstu izaugsmi. Uzskatu, ka nākamais nozīmīgais uzdevums ir abām valstīm vienoties par investīciju aizsardzības līgumu," uzsvēra A.Kampars.

Ministrs arī atzīmēja, ka sēde ceturtdien Liepājā notiek vienlaikus ar Eiropas Savienības un Krievijas ikgadējo samitu, kas veltīts ekonomiskajai sadarbībai un norisinās Ņižņijnovgorodā. Samita darba kārtībā ir ES un Krievijas pirms gada uzsāktā iniciatīva par modernizācijas partnerību, par ko divpusējas sadarbības deklarācijas Krievija līdz šim jau noslēgusi ar vairākām ES valstīm.

"Rīt šāda deklarācija tiks parakstīta arī ar Latviju, līdz ar to kļūsim par pirmo no Baltijas valstīm, kas pievienojusies ES nu Krievijas kopējai iniciatīvai, kuras nolūks ir starpvalstu ekonomisko sadarbību padarīt vēl plašāku un dziļāku," norādīja ministrs.

Latvijas un Krievijas ekonomiskajā sadarbībā patlaban aktuālākie jautājumi esot transporta un tranzīta, kā arī robežšķērsošanas jautājumi.

Jau ziņots, ka ceturtdien un piektdien Liepājā notiek piektā Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas sēde, Latvijas un Krievijas Lietišķās sadarbības padomes sanāksme un abu valstu uzņēmēju biznesa forums, ko organizē Ārlietu un Ekonomikas ministrijas, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Liepājas pilsētas dome.

Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darbu vada līdzpriekšsēdētāji - Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Artis Kampars un Krievijas Federācijas transporta ministrs Igors Levitins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas